Bestuur Neos Bree brengt bezoek aan Huis-vergeet-me-nietje op 10 september 2019

Een afvaardiging van het bestuur van Neos Bree was op dinsdag10/09/2019, te gast bij Huis Vergeet-me-nietje vzw, De Houborn 43 Bree (gelegen achter het voormalige ziekenhuis), waar we hartelijk welkom werden geheten door coördinator Debbie Van Uytvange. Tijdens haar presentatie van de visie en de missie van het Huis overtuigde zij ons meteen van haar bezieling en gedrevenheid ten voordele van het mooie initiatief waarvan Andy Vrolijkx enkele jaren geleden de oprichter was ter nagedachtenis van zijn moeder die aan kanker overleed. Haar lievelingsbloem was het vergeet-me-nietje.

Deze ontmoetingsplek is een inloophuis waar kankerpatiënten en hun naasten terecht kunnen in een ongedwongen en huiselijke sfeer waar ze kunnen praten of zwijgen, huilen of lachen, waar je mag zijn wie je bent.

De werking van het Huis is hoofdzakelijk gebaseerd op vrijwilligers, mensen die een stuk van hun (vrije) tijd besteden aan de opvang en begeleiding van mensen die het moeilijk hebben. Er worden infomomenten aangeboden, open ateliers (schilderen, haken, breien), ontspanning, massages, wandelen, yoga, dansen, gymnastiek.

Deze dienstverlening is alleen maar mogelijk dankzij het vrijwilligerswerk en dankzij de steun van verschillende stichtingen, bedrijven en weldoeners. ‘Kom op tegen kanker’ en de stad Bree zijn de hoofdsponsors.

In het kader van ‘Neos met een hart’ wil Neos Bree het Huis alvast een warm hart en veel sympathie toedragen. Maar we willen ook concreet een (kerst)actie op het getouw zetten waarvan de opbrengst ten goede zal komen van dit mooi en ontroerend verhaal. Daarover later meer.