Lezing door Tim Bouts, zo÷logisch directeur van Pairi Daiza op donderdag 21 november 2019. Verslag

Een zestigtal eigen leden aangevuld met belangstellende niet-leden en een afvaardiging van het bestuur van Neos Bocholt, luisterden op 21/11 aandachtig naar de boeiende voordracht van Tim Bouts, dierenarts en zoölogisch directeur van Pairi Daiza, verkozen tot beste zoo van Europa. 

Wat die man op 20 jaar tijd gepresteerd heeft op vlak van onderzoek naar (wilde) dieren is fenomenaal; vooral de anesthesie is zijn vakgebied geworden. Hij pendelt van België naar China, Thailand, Brazilië en de Emiraten zoals wij een uitstapje naar Maastricht ondernemen.

Tim Bouts is de trotse behoeder van de panda’s in zijn zoo waar ondertussen al drie kleintjes van nauwelijks 170 gram bij de geboorte, het levenslicht zagen. We stonden versteld welke zorgen er nodig zijn om de conceptie en de zwangerschap (1 keer per jaar) bij panda’s te monitoren samen met Chinese experten.    

Zo mooi om zijn verhaal van kennis en wetenschap maar vooral ook van passie te beluisteren. En we waren, samen met hem, ontroerd toen hij zijn lezing eindigde met de ‘echte sterren’ te bedanken: zijn +papa en zijn mama, Liliane Bouts-Gors, bestuurslid van Neos Bocholt, zijn drie kinderen en de talentvolle muzikale vrouw in zijn leven. Fijne avond was het!