EDITH, Mireille Vaessen zingt Franse chansons, donderdag 5 maart 2020, 20u. Verslag

Donderdag 5 maart, een beetje een troosteloze regendag die ’s avonds gelukkig gecompenseerd werd met veel warmte en intimiteit dankzij een schitterend optreden van Mireille Vaessen. Zij nam ons mee op wandel doorheen het gepassioneerde leven en werk van Edith Piaf (+1963), de zangeres die wereldwijde bekendheid genoot maar ook vandaag nog altijd liefhebbers weet te ontroeren en in vervoering te brengen.
Mireille Vaessen bijgestaan door Martine de Kok, piano en accordeon, en Sam Pasternak, piano, viool, gitaar en cello, brachten een ode aan de ‘grote dame’ van het Franse chanson, met minder bekende nummers maar ook met de evergreens die we allemaal kennen en koesteren zoals Hymne à l’amour, Mon Homme, Rien de rien, La vie en rose.

Mireille wist de vele facetten van Edith Piaf die herinnerd en gerespecteerd wordt als een van de grootste zangeressen die Frankrijk ooit heeft gehad, zeer subtiel te bespelen. Haar stem, haar expressie en de power waarmee ze een aantal nummers vertolkte, bezorgden de toeschouwers tal van kippenvelmomenten, ontroerend mooi.

Niet voor niets dat het gezelschap genomineerd is voor de finale van het Concours de la Chanson Alliance française op 15 maart in Den Haag.

Een tachtigtal liefhebbers genoten 90 minuten lang in het prachtige kader van de Augustijnerkapel in Bree van het professioneel optreden van de artiesten voor wie samen muziek maken, het grootste plezier is. Dat straalden ze ten volle uit.
Neos Bree kijkt terug op een muzikale avond die nog een tijdje zal nazinderen.   

 

Dank voor de foto’s, Jacky Kerkhofs.