Wijndegustatie Abdijhoeve Kelchterhoef 09-09-21

De toepasselijkste plaats voor een wijndegustatie is een Abdijhoeve,namelijk deze van Kelchterhoef,prachtig! !

We waren met z'n negentienen,,te beginnen met een heerlijke Cava,fantastisch ontleed door Dhr. Jos Vaes,sommelier in hart en nieren,waarna een  witte wijn,met name Grifo Bombino bianco,lichtgeel,waarna we getrakteerd werden op een geheimzinnig glaasje mousse gevolgd door een tweede witte wijn,Le Val chardonnay,lichtgeel ons verteld door Jos die zich al  jaren verdiept in het ontleden van de geuren,kleuren en smaken van de heerlijke wijnen.De derde witte wijn Caliterra reserva sauvignon eveneens strogeel liet hij ons proeven en werden we bediend door zijn assistente,zijn vrouwtje,met broodstukjes om de smaak beter op te nemen.Als vierde witte wijn Tenuta Ulisse pcorino citroengeel,waarna we nogmaals getracteerd werden op een bordje geheimzinnig vleesje met kaasvlokjes en een speciaal kruidje,met dank aan Patrick van de Abdijhoeve.

 

Ondertussen werd het hier en daar al wat luidruchtiger,ik zou niet weten om welke reden dat was. . . . . .,dan werd  de rode wijn geserveerd,de eerste was Levalet merlot,bloedrood,gewoon heerlijke afdronk,als tweede rode wijn werd de Ca'Brigano geserveerd,robijnrood,en jawel hoor daar was Patrick weer met een bordje met stoofvlees,ik mocht het niet verraden welk,maar het was met een subliem sausje,hhmm,direct een andere smaak in je mond,als derde rode wijn was  er de Tagaro Pinataro Primitivo,robijnrood met paarse tinten,lange afdronk,en nog maar een stukje brood niet waar,als laatste rode wijn Ironstone zinfadel old vine,eveneens robijnrood en ook een lange afdronk.

Als je dit leest kan je de smaken en geuren weer waarnemen . . . . . toch,allszins bedankt Jos 

 

 

Bloesemtocht St-Truiden
woensdag 11 april
Woensdag 11 April vertrokken we per bus voor een Bloesemtocht in St.Truiden.Op aanraden van de stad werd deze datum uitgekozen om zeker nog Bloesems te zien,normaal was dit zeker midden in de bloesemtijd.De weergoden hadden er echter anders over beslist,enkel de perebloesems waren te zien,de rest begon open te bloeien.
 
De weergoden waren niet honderd procent van de partij,maar tegen dat we onze gids oppikten werd het beter.We kregen een mooie rondleiding,lekker ontspannen in de bus,ondanks alles zagen we toch al de eerste bloesems.De gids gaf uitleg over de verschillende bloeiende soorten zoals pruimen,appelen en peren.Deze tocht ging ook van Kasteel naar Kasteel,al dan niet verscholen in de prachtige natuur,blijkbaar staat heel de buurt van St.Truiden vol met kleine en grote Kastelen,op zich al een bezienswaardigheid.
 
Na deze rondrit ging het richting Abdijsite waar we een korte rondleiding kregen in de Keizerzaal en Aangelanden.Op de locatie van de oude Abdijkerk kregen we een idee van de verdwenen Kerk en Abdij.Als afsluiter werd ons een tas koffie met taart aangeboden in een drankgelegenheid op de mooi vernieuwde grote markt.
 
Na de thuisreis leverde de bus ons mooi op tijd terug af aan ons vertrekpunt,iedereen tevredebn over de mooie namiddag.
21/10/2021
Wandeling Tenhaagdoornse-Heide
WANDEMLING TENHAAGDOORNSE - HEIDE
9/11/2021
Halve daguitstap Diest
Halve daguitstap Diest
17/12/2021
KERSTFEEST
KERSTFEEST
21/1/2022
NIEUWJAARSRECEPTIE
NIEUWJAARSRECEPTIE
Zoek: