01: Bowlen en gezelschapsspellen 14 feb 2023.

 

02. programma meerdaagse reis Puglia.

 APULIE een prachtig stukje natuur in de Italiaanse hiel

8d/7n vliegtuigreis 2023

 

1e dag: Brindisi

Aankomst op de luchthaven van Brindisi en bus transfer naar het hotel. Welkomdrank, avondmaal en overnachting.

 

2e dag: Castel de Monte –  Trani

Vertrek na het ontbijt naar Castel del Monte voor een geleid bezoek aan de meest indrukwekkende achthoekige burcht van Frederik II, gebouwd op één van de hoogste toppen van de Murge gebergte in Puglia. We rijden verder naar Trani. Lichte lunch in restaurant. Bezoek van het stadje Trani met zijn prachtige Romaanse kathedraal.

Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

 

3e dag: Grotten van Castellana-Alberobello- Ostuni

Na het ontbijt vertrek naar Castellana.Hier bezoeken we de sensationele druipsteengrotten van Castellana van meer dan 2 km lang en ontstaan door prehistorische onderaardse rivieren die de prachtige formaties van stalagmieten en stalactieten hebben achtergelaten. Middagmaal in restaurant. We rijden verder naar het pittoreske plaatsje Alberobello, de stad van de "trulli", de witgekalkte kegelvormige huisjes met stenen puntdak die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed.  In een lokale “cantina” proeven we van de excellente wijn van de streek. Daarna bezoeken we nog  het aangenaam stadje Ostuni, "la città bianca" (de witte stad) dat zich uitstrekt over verschillende heuvels en één van de mooiste en typische stadjes van zuid-Italië is.  Wandeling door het historisch centrum en tijd voor een terrasje. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

 

4e dag: Grottaglie – volpension in het hotel

Ontbijt in hotel en vrije tijd ter beschikking om zich heerlijk te ontspannen en voor individueel bezoek. Middagmaal in het hotel. We rijden nog verder langs Grottaglie, een belangrijk wijncentrum maar vooral bekend om de artisanale reproductie van Griekse vasen. Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

 

5e dag: Lecce – Galatina

Na het ontbijt, vertrek naar Lecce, hoofdplaats van het schiereiland van Salento en zonder twijfel de hoofdstad van de zuid-italiaanse barok. Het centrum van de oude stad ligt aan Piazza S.Oronzo met het standbeeld van S.Oronzo, de patroonheilige van de stad, opgericht op de kolom die het eindpunt van de Romeinse Via Appia was en uitgeleend door Brindisi. Een groot deel van het plein bestaat uit de ruines van een Romeins theater. Eén van de mooiste plekken van de stad is de Piazza del Duomo, een harmonisch geheel van huizen en van de Basiliek Santa Croce in de typische Lecce-barokstijl. Middagmaal in restaurant. Voortzetting naar het stadje Galatina waar we de kathedraal S. Caterina d'Alessandria bezoeken, één van de mooiste kerken van de Salento, met schitterende gotische fresco,s en de kerk van S.Pietro en Paolo met prachtige fresco's op het plafond. Aangename wandeling door het historisch centrum. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

 

6e dag: Matera

Na het ontbijt, vertrek richting regio Basilicata om een bezoek te brengen aan het door de UNESCO beschermt Matera. Deze stad is vooral bekend vanwege de "sassi" een uiterst charmante wijk die bestaat uit huizen die deels uit de bergen uitgehouwen zijn. In het centrum van de Sassi staat op het hoogste punt de kathedraal uit 1230. Naast deze kerk tellen de Sassi maar liefst 155 grotkerken. Vanaf het plein bij de kerk San Agostino heeft men het mooiste uitzicht over de Sassi. Middagmaal in restaurant en namiddag vrij ter beschikking voor individueel bezoek, terrasje. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

 

7e dag: Bari

Na het ontbijt bezoeken we met de gids de stad Bari, hoofdstad van de regio Puglia : de oude stad met zijn talrijke smalle en kronkelende straatjes en monumenten zoals de Basiliek van S.Nicola,de kathedraal van San Sabino en het ormandisch Zwabisch kasteel “Castello Svevo” (buitenkant). Middagmaal in restaurant. Tijd vrij ter beschikking voor individueel bezoek, shopping, terrasje. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

 

8e dag: Vertrek

Na het ontbijt, vrije tijd ter beschikking naargelang het uur van vertrek van de vlucht. Transfer naar de luchthaven van Brindisi en vertrek.


Met onderbrenging in Hotel type Hotel TORRE GUACETO 4* te Carovigno (BR)
https://torreguacetohotel.it/  of gelijkwaardig

02: Meerdaagse reis Puglia 10-17 mei 2023.

 

05: Dansen Jan: 23-30 feb: 6-13-20-27 aanvang 14.00 uur.

 

08: Red Star Line 6/4/23 Neos Nationaal.

 

10. NEOS KINROOI

 

23/1/2023
Dansen jan 23-30 feb: 6-13-20-27 aanvang 14.00 uur
14/2/2023
Bowlen en gezelschapsspellen namiddag.
28/2/2023
Lezing, Preventie is beter dan blussen
7/3/2023
Bowlen en gezelschapsspellen namiddag.
16/3/2023
Lezing Sven Pichal, hoe (on) machtig ben je als consument.