Je bent hier:
Agenda Nationale agenda
Terug naar overzicht
Le Muse - Ode aan de muziek van Ennio Morricone
op 21/11/2023 om 15:00 tot 18:00
Programma:

De muziek van ‘Maestro’ Ennio Morricone is iconisch.

Met zo’n 500 soundtracks voor grote bioscoopfilms, waaronder 70 prijswinnende rolprenten, is hij een van de meest invloedrijke musici van onze tijd. Die muzikale schat brengt het Ensemble Le Muse op briljante wijze ten gehore in een indrukwekkende hommage aan de Italiaanse muzieklegende.
 
Prachtig vertolkte soundtracks, ondersteund met filmbeelden en foto’s, en verrijkt met anekdotes en historische en biografische feiten door dirigent Andrea Albertini, creëren een magische sfeer tijdens de optredens van dit bijzondere Italiaanse ensemble. Ensemble Le Muse kent een volledig vrouwelijke orkestbezetting van instrumentalisten die hun sporen verdienden bij de beroemde muziekgroep Rondò Veneziano. Het orkest wordt bijgestaan door vocaliste Angelica Depaoli, die met haar stem je ziel beroert en emotionele filmmomenten op het netvlies tovert.

Op het programma staan tal van beroemde soundtracks uit het indrukwekkende oeuvre van Morricone. Natuurlijk ‘The hateful eight’, waarmee hij in 2016 op 87-jarige leeftijd een Oscar voor beste originele filmmuziek won. Ook klassiekers uit het filmrepertoire van de Italiaanse Westernicoon Sergio Leone ontbreken niet, zoals ‘For a few dollars more’. ‘The good, the bad and the ugly’ en het legendarische ‘Once upon a time in the west’.

Een eerbetoon aan een groot talent, die met zijn epische soundtracks tal van beroemde films muzikale bezieling gaf.
 
Georganiseerd door:
NEOS Limburg