Je bent hier:
Agenda Nationale agenda
Terug naar overzicht
Klassiek Nieuwjaarsconcert - Jong symfonisch orkest ARTEMIS
op 23/1/2024 om 14:30 tot 17:30
Programma:

Na het succes van vorig jaar hernemen we met heel veel plezier het klassiek nieuwjaarsconcert in het muziekcentrum de Bijloke te Gent. Het is hét moment om samen met alle Oost-Vlaamse Neos afdelingen te klinken op een nieuw jaar.

Daar het jong symfonisch orkest Artemis zo goed in de smaak viel, zullen zij ook dit jaar ons programma verzorgen. Aan kwaliteit en klasse moet dit ensemble niet onderdoen, geen repertoire is hen vreemd: van spectaculaire Night-of-the-Promsconcerten tot hedendaags minimalisme, van Argentijnse tango tot Japanse filmmuziek, van Telemann tot Zimmer.
Sinds een paar jaar is de muzikale leiding aan Pascale van Os toevertrouwd die als vrouwelijke dirigente enorme bewondering oogst. De bezetting van het orkest schommelt tussen 35 à 45 muzikanten met doorgaans twee uitmuntende solisten (instrument of zang) per voorstelling. Dit jaar nemen ze ons mee op een muzikale reis door Europa.

Het prachtige decor van De Gentse Bijloke leent zich perfect voor dit unieke evenement, waar ook uiteraard een feestelijk glaasje achteraf niet ontbreekt. Santé, op een spetterend Neos jaar!
 

Richtprijs: € 52 (cat. 1) - € 48 (cat. 2) - €44 (koorbanken) – inclusief receptie

Georganiseerd door:
Neos Oost-Vlaanderen