27/02/2014 - Geconfijte taalkronkels
Woord- en taalspelingen met culinaire inslag

Voor 56 opgekomen leden wist Mw. Carine Caljon een aangename en interessante reis te maken door de tijd,de wereld en de vele wereldtalen om een verklaring te geven voor heel wat dagelijkse gebruikte woorden en termen uit de culinaire wereld.

Met haar achtergrond van geschiedkundige opleiding, taalkundig vergelijkende studies en culinaire interesses is zij de ideale persoon om de aanwezigen te boeien met een tocht door de etymologie van vele dagelijks gebruikte termen.

Op zoek naar de herkomst van vele woorden reizen we de hele wereld rond. Langs vele talen, dialecten, personen, plaatsen, kleuren en vormen om tenslotte te eindigen bij voor ons gewone, zelfs banale  woorden als: bloemkool, mayonaise, tiramissou, parmesaankaas, suchi, porto, en honderden andere woorden uit de keuken. Men zou er voorwaar het water van in de mond krijgen.

Deze interessante en plezante  interactieve namiddag, waar de spreker de aanwezigen intens liet mee spelen op zoek naar de betekenis en oorsprong van de woorden, biedt aantrekkelijke mogelijkheden ter herhaling.

Deze namiddag werd  afgesloten met een gezellige nababbel aan tafel met koffie en vlaai.

GG