Je bent hier:
In de Kijker
Wandelen met NEOS MM

Wandelen is gezond voor lichaam en geest!

 

Neos stimuleert mensen om te bewegen: voor senioren is wandelen zelfs gezonder dan intensief sporten!  Wandelen maakt je hart sterker, verbetert je longfunctie, verlaagt je bloeddruk en je cholesterol, het versterkt je botten en spieren, zelfs je gewicht en geheugen gaan erop vooruit!       En het is goed voor je humeur, zeker als je samen wandelt. Dan is het ook goed tegen depressieve gevoelens en je biologische klok, waardoor je beter zal slapen! Dus echt beter dan de beste pil!

Neos MM heeft een groep die wandelt op dinsdag om 9.30u. We verzamelen aan het Salamanderke en trekken dan daar het bos of de heide in. Meestal zijn er 15 à 20 deelnemers en vaak gaan we in 2 groepen: één voor 60 tot 80 minuten (5000 stappen) en één voor 80 à 100 minuten (8000 stappen).  Elk groepje blijft samen en houdt rekening met de traagste, niemand wordt achter gelaten.

Er vertrekt ook een groep op woensdag om 9.30u. Zij wisselen meer van parcours en vertrekken op andere punten : Opgrimbie, Kotem, Leut, Connecterra, Mechelse heide… Ook hier zijn er een 20tal deelnemers die voor een uur tot anderhalf uur gaan stappen. Ook hier geldt: samen uit- samen thuis.

We wandelen geen wedstrijd, er is tijd om onderweg te babbelen, soms te discussiëren en te lachen, we houden rekening met het weer en het parcours. Wie wil heeft Nordic walking stokken of een gewone wandelstok of niks, een pet een muts een hoed of niks… het kan allemaal. En de leeftijd van de deelnemers? Tussen de 60 en 88 jaar!

Als we klaar zijn met de wandeling weten we meestal een cafetaria of brasserietje: we kunnen nog even nagenieten met een koffie of cappuccino, een water of en biertje, het mag ook een cava of cocktail zijn, maar iedereen betaalt zelf zijn consumptie!

 

Maasmechelen is een prachtig wandelgebied: ze komen van heinde en verre met kaarten en rugzak om hier een dag rond te struinen. Wij doen elke week een stukje van onze gratis natuur.

  

Geen activiteiten