Je bent hier:
Wie zijn wij?
Wie zijn we?

NEOS, NEtwerk van Ondernemende Senioren

Met pensioen gaan of op pensioen zijn, biedt nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Maak kennis met NEOS, er is een club in Maasmechelen die deel uitmaakt van een grote Neos-familie in de hele Vlaamse Gemeenschap.

In Maasmechelen zijn er meer dan 200 leden, in Vlaanderen zijn er 220 lokale afdelingen en meer dan 35.000 leden.
De plaatselijke clubs organiseren hun eigen activiteiten. Soms worden die aangevuld met provinciale acties (bv. wandeltocht) enmet (inter)nationale evenementen (bv. cultuur). De activiteiten kunnen gaan van een bedrijfsbezoek tot een voordracht van een bekend spreker die interessante dingen kan vertellen voor senioren of een deskundige gids die je zal rondleiden in een museum of eenstad. Bij grote culturele evenementen (bv. Musicals 40-45 of Daens) heeft Neos de ervaring om goede plaatsen af te spreken, soms geregeld met busvervoer en een maaltijd vooraf of nadien.
Het plaatselijk bestuur regelt ook gezellige en aangename bijeenkomsten, waar je kan bijpraten met elkaar, waar je kan feesten, lachen en soms dansen!

Neos zal ook je belangen behartigen in de gemeentelijke seniorenadviesraad, maar ook in de Vlaamse, federale en de Europese raden luisteren wij naar plannen en beleid. We kunnen er ook onze standpunten inbrengen. Neos-leden zijn ook niet bang om verantwoordelijkheid op te nemen en willen ook solidair zijn met de zwakkeren en de minder bedeelden. Zo zijn er activiteiten in het kader van Neos Met Een Hart en Neos voor ontwikkelingssamenwerking (bv. met ngo Trias)

E-mail: maasmechelen@neosclub.be