Eviva Espana 07.02.2016

Hartje Brussel op een zondag namiddag en geen verkeersdrukte; dat is wennen. Zonnig ook nog !
We waren met enkele Neosleden van Hoeselt te gast in de Bozar voor een voorstelling van “Melodieën voor Miljoenen” met dit jaar als thema ‘Spanje’. Een jaarlijks terugkerende organisatie van Neos Nationaal, die er ook nu weer in slaagt 2 keer deze ruime zaal afgeladen te vullen; dit getuigt van kwaliteit.
Fred Brouwers leidt alle actoren in op zijn gekende voortreffelijke manier. Te gast is het Frascati Symphonic, een orkest met jonge gedreven musici (veel snaren) en het mag gezegd: de gensters spetteren er af. De Bolero van Ravel bijvoorbeeld maakt duidelijk tot wat dit orkest in staat is: een uitvoering die iedere aanwezige bij blijft.
Prima solisten ook: Steven Brooks, tenor en vooral sopraan Olga Vilenskaia laat horen wat ze kan met aria’s van o.a. Bizet. Vooral een Zarzuela blijkt haar op het lijf geschreven en ze brengt dit genre met verve en passie
; momenten van puur genieten. Frederik Martens achter de vleugelpiano is eveneens top. Het applaus bij het einde van de voorstelling spreekt boekdelen.
Een fijne namiddag afgesloten met een verzorgde koffietafel, voor een keer zonder een overledene. Ik heb mezelf voorgenomen nog dikwijls naar de Bozar te gaan. Jullie doen maar…