Grüsse aus Wien 28.02.2016

“Grüsse aus Wien” wordt jaarlijks door de Robert Stolzclub gebracht in deSingel in Antwerpen en Neos zorgt ook in 2016 voor tweemaal een volle zaal; dit was de 37e editie a.u.b. !
Weense muziek maakt je vrolijk en blij en betekent telkens genieten met volle teugen van hemelse melodieën. André Walschaerts dirigeerde gedreven het Groot Robert Stolz Promenadeorkest.
Het Arendbergkoor uit Heverlee en topsolisten: mezzo-sopraan Marta Beretta, bariton Peter Thunhart, sopraan Veronica Groiss en tenor Glenn De Smedt. Een greep uit het programma: Ouverture van Carmen, Habanera, Toreador, Séguedilla en Aragonaise van Bizet en dan natuurlijk melodieën uit de operette van Robert Stolz, Emmerich Kálmán en Franz Lehar. De Bolero van Ravel werd subliem gedanst door de Japanse Aiko Tanaka en Arne Vandervelde. Connie Neefs praatte origineel de feestelijke namiddag aan mekaar.
We werden keurig opgehaald door de bus (Hoeselt en Bilzen verbroederd in één bus: een voorbode?); na het concert even stoppen in Hoboken voor een rijkelijke koffietafel en een nababbel.
Tijdig en veilig terug thuis en nu al uitkijken naar 11 & 12 maart 2017: we hopen er met zijn allen weer mogen bij te zijn. Thuisblijvers hadden pech en/of ongelijk.