Haspengouw 04.2018

Zo als elk jaar toert Neos Hoeselt  in april rond in ons eigen mooie Haspengouw.Onze eerste halte was  de PIPO in Gingelom maar we zeer warm onthaald werden door Veerle en Piet in de sterrentent te midden van de fruitbomen. Een aanrader.Voor we met de ludieke PIPO-trein door het glooiende landschap tuften werden we rijkelijk voorin van koffie ,appelsap en heerlijke Limburgse vlaai.In de perserij merk je meteen aan de uitleg van Veerle en Piet dat deze mensen met passie voor hun bedrijf werken.Dan mochten we de zelfgemaakte confituren proeven en dat hebben we zéér vakkundig gedaan. We hebben gesmikkeld en gesmuld.

Daarna mochten we in ’t Meuleke de benen onder tafel steken voor een 3-gangen menu  en Wilfried ,de kok, had zijn uiterste best gedaan.

 

In de namiddag werden we ontvangen door Ria in het centrum voor blinde geleide honden in Tongeren. Zij vertelde over de werking van het centrum + rondleiding en ervolgde een kort filmpje over de training van de jonge honden. Wij hadden de 2 laatste maanden een dopjesactie gehouden en waren fier als een gieter om onze buit te overhandigen. Deze actie gaan we gewoon verder zetten want we kunnen met zo weinig zoveel doen. En het kost ons ook geen moeite.

 

Tijd om eventjes te ontspannen deden we op het terrasje van het Botenhuis in het stadspark De Motten in Tongeren.

 

Moe maar voldaan keerden we terug naar huis.