Franse Chansons Marc Brillouet 24.03.2015

 

Marc Brillouet, wandelende Hasseltse muzikale encyclopedie, vooral gekend van de radio, waar hij talrijke programma’s verzorgde met als meest bekende Funiculi Funicula.
Hij heeft een aangename warme stem en ’kan het uitleggen’, zowel in het ABN als in het algemeen bijgeschaafd Hèssels. Marc is echter vooral iemand die over liedjes en muziek een schat aan anekdotes in de rugzak meedraagt en zo deze muziek op unieke wijze weet te kaderen.
“Bonjour la France” dekte de lading van een tocht langs het Franse Chanson, dat we allemaal kenden en waardeerden in vervlogen tijden; de waardering is gebleven maar de nieuwe spoeling is erg dun… Tino Rossi was het vertrek van de wandeling; Lucienne Delyle, Gréco, Trenet, Piaf, Aznavour, Bécaud, Sylvie Vartan, Halliday, Françoise Hardy, Nana Mouscouri, Adamo, Pétula Clark, Jean Ferrat, Brel, Dalida en Clo-Clo waren de haltes onderweg om te eindigen met ‘le lac du Conémara’ van Sardou. Noem het jeugdsentiment als je wil (beter dat dan seniorenlamentatie) maar het was voor alle aanwezigen puur genieten en smaakt naar nog. Een avondje goede muziek, een presentator van hoog niveau; daar een kaasplankje bij en een glas wijn. Wie zegt beter ? Laat maar komen…
Als Marc Brillouet terugkomt, zullen we er zijn; zeker weten !