NATO Kannerberg - Brug Vroenhoven - ENCI Maastricht 03.03.2015

De berg in Kanne was de eerste halte: met 2 gidsen doken we onder in wat tijdens de koude oorlog het zenuwcentrum van de NATO was. Topgeheim toen en van vitaal belang bij het conflict, dat er gelukkig niet kwam. De groeve is volledig gestript en van de militaire activiteit blijft enkel over
(wat dacht je ?) … de kantine en de enorme generatoren, die niet te ontmantelen zijn.
Boeiende rondleiding dat zeker. Daarna richting de brug van Vroenhoven verweven met WO II en waar ook een museum is ondergebracht van onze binnenscheepvaart. Een brug met een geschiedenis en met (mag ik zeggen) uitgebreide ingewanden, waarvan men hoopt dat ze een toeristische attractie worden. Beslist de moeite voor een bezoek met de kleinkinderen bij goed weer.
’s Middags kregen in de Smokkelhoeve een lekkere lunch en … eindelijk een kop koffie.
Het weer was spelbreker in de namiddag: de begeleide wandeling door het herwonnen natuurgebied van de ENCI kan een topper zijn, ware het niet dat Maartse buien onze pret minimaliseerden; spijtig natuurlijk en slechts enkele diehards trotseerden de buien. Taart, koffie en pintjes smaakten nadien wel in de gezellige kantine. Een uitstap die beter weer verdiende.
Een pluim voor onze voorzitter, die zich ook nu weer in alle details van de uitstap had verdiept en ingewerkt en deze kennis goed wist over te brengen; bondig en ‘to the point’. Proficiat Sylvia !