Bezoek VRT en Kasteel Coudenberg Brussel 25.06.2015

De VRT kreeg Neos Hoeselt op bezoek. Prima weer, relatief weinig verkeer en dus waren we te vroeg op de afspraak. Ongelooflijk: niet één cafeetje voor een koffietje in de buurt van de VRT; dat voor een stad als Broekzele – pardon Brussel – ze moesten het schaamrood krijgen met al hun pretentie...
De  uitstekende gidsen van de VRT zorgden voor een onderhoudende ludieke en algemeen gesmaakte rondleiding. De hypermoderne studio’s zijn zodanig gesofistikeerd dat hetgeen je te zien krijgt op TV pure volksverlakkerij is; ik heb het over de studio’s, niet over de inhoud want die is – het moet gezegd – oerdegelijk. Wie liepen we tegen het lijf ? Sympathieke weerman Frank en oudgediende Paula Semer.
Tegen de noen naar de Guldenvlieslaan voor een verzorgd etentje in de Brussels Grill en met uitkijk over het mierennest dat Brussel eigenlijk is; je waardeert meteen de Hoeseltse rust en gezapigheid nog meer dan voordien ! We waren midden Brussel en dan ligt eigenlijk alles op een zakdoek: de Grote Markt, rue des Bouchers en de rest.
Ook het voormalig kasteel van Karel V ligt op de Coudenberg, of beter gezegd er onder. Je moet dat eens gezien hebben maar we misten de audiogids, die ons beloofd was en dan verliest zo’n bezoek een deel van zijn charme. Wel gewaardeerd: een tentoonstelling over Vesalius en de wortels van de geneeskunde. Dan kregen we veel vrije tijd hartje Brussel: door de warmte werd er minder gekuierd en meer ‘geterrast’.
Een vraag die me niet loslaat: waarom kost een pint in Brussel dubbel zoveel als bij ons, terwijl ze bij ons ook nog eens beter verzorgd is ook ? Jongens toch…