Je bent hier:
Terugblik
14-07-2017 Provinciale Wandeldag ZOMERGEM
Dikke duim voor het team van Neos Zomergem ... zij ontvingen maar liefst 275 wandelaars uit 25 afdelingen.

De provinciale wandeldag in Oost-Vlaanderen beleefde dan ook een topeditie.

Onder leiding van een aantal ervaren gidsen kwamen we langs enkele unieke plaatsen in Zomergem. Na de wandeling konden we genieten van een verzorgde maaltijd.

Goed gedaan!

Enkele sfeerfoto’s kunnen jullie hier terug vinden.
Klik hier voor de foto's

 

Routebeschrijving 5 km

Start aan het zwembad "Den Boer" om via de Tulpenlaan rechtsaf de Hofbouwstraat in te gaan, dan via de Kruisdreef en Kerhofstraat, zo over de Braekelingwegel, voorbij het schooltje "De Zandloper" om dan linksaf terug in de Zandstraat uit te komen. Via de Bevrijdingslaan komen we langs de Brandweer, technische dienst en het containerpark om zo te komen aan het Schipdonckkanaal tot aan het Waterstraatje. Via de Hulsemstraat komen we aan bij de "Duivekeethoeve", het landbouwmuseaum van Willy BERTH in de Durmstraat. Daar kregen we een drankje aangeboden en konden we eens rondneuzen. Daarna terug de Hulsemstraat in tot aan de Bredenwegel om naar het Claeyspark af te zakken via Klein Amerika en de Dekenijstraat. Hier konden we de tuin van de dekenij bezoeken. Verder naar de Markt waar we een deskundige uitleg kregen van de gidse Elisabeth over de kerk. Terug via de Lt Dobbelaerestraat om dan op de linkerkant tussen de school en 't Kwadrant het tuinpad te volgen en zo terug te komen naar "Den Boer".

 

Routebeschrijving 11.7 km

Start aan het zwembad "Den Boer" om via de Tulpenlaan rechts de Hofbouwstraat in te gaan, dan via Kruisdreef en Kerkhofstraat, zo de Braekelingwegel in te slaan, voorbij "De Zandloper" linksaf in de Zandstraat te komen. Dan rechts de Bevrijdingsstraat in om dan via de brandweer, de technische dienst en het containerpark te komen tot aan het Schipdockkanaal. Daar wandelen we 2.5 km langsheen tot aan de Durmenbrug. De brug over, en via de trekweg van het kanaal komen we zo tot aan het Sas. Hier kregen we deskundige uitleg van Erik MATTHYS en Martin DE CLERCQ. Daarna langs de Brugse Vaart tot het moment om de Schipdonckstraat te volgen. Zo komen we in Ro om langs "het Vijverhof" te passeren, waar we even stilstaan bij de werken van kunstenaar DESMARETS. We vervolgen links via de Molenstraat en het Kattestraatje tot aan de "Duivekeethoeve" van Willy BERTH met zijn landbouwmuseaum. Daar kregen we een drankje aangeboden en konden snuisteren in zijn landbouwmuseum. Daarna terug de Hulsemstraat in tot aan de Bredenwegel om zo via het Claeyspark en via Klein Amerika de Dekenijstraat binnen te wandelen. Een bezoekje aan de tuin van de Dekenij om vervolgens af te zaken via de pomp naar de markt. Hier kregen we uitleg van gidse Elisabeth over de kerk en zijn interieur. Terug via de Lt Dobbelaerestraat om dan op de linkerkant tussen de school en 't Kwadrant het tuinpad te volgen en zo terug te komen naar "Den Boer".