Je bent hier:
Wie zijn wij? Wat doen we?
Wat doen we?

NEOS Kalmthout - Essen werkt ieder jaar weer een programma op maat van haar leden uit.

Gedurende de wintermaanden ligt het accent voornamelijk op de gastsprekers. Journalisten, professoren, politici of andere deskundige sprekers brengen op een heldere en boeiende manier hun verhaal voor onze leden. Enkele namen die al te gast waren bij NEOS Kalmthou - Essen: Prof. Jan Kerkhofs, Jules De Beule, Marcella Spiessens, Mw. Nuyens-Hermans, Freddy De Pauw, Hugo De Ridder, Harry Van Oers, Pater Vercammen, Maurice De Wilde, Bert De Craene, Dirk Draulands, Gaston Durnez, J. Lesage, Jan Lampo, Dr. R. Van de Woestijne, enz....

Van zodra de eerste zonnestralen zichtbaar zijn, trekken we er regelmatig op uit. Tijdens onze daguitstappen trachten we het aangename steeds aan het leerrijke te koppelen. Zo kiezen we meestal voor geleide bezoeken en een goed gevuld programma. Maar we genieten evenzeer van een lekker middagmaal of een verfrissende pint op een zalig terras. Hoogtepunt van het jaar is onze meerdaagse buitenlandse reis. Stonden reeds op het programma: Pas de Calais, Berlijn, Friesland, Harzgebergte, Kufstein met passiespel te Erl, Baai van de Somme, Romantische Strasse, Ile de France, Kent, Wenen, Elzas en Vogezen, Boergondië, Noprmandië, Bretagne, Dresden, Oxford en de Cotswolds en Parijs.

Tot slot neemt NEOS Kalmthout - Essen regelmatig deel aan de activiteiten die door NEOS provinciaal of door NEOS nationaal georganiseerd worden. De afgelopen jaren hebben we alzo kunnen genieten van André Rieu, diverse operaspektakels in Vorst Nationaal, Helmut Lotti in de Kon. Elisabethzaal in Antwerpen, een Europadagje in Brussel, Holiday on Ice in het Antwerpse Sportpaleis, Carmen in de opera te Antwerpen, de Musicals "The King and I"  "Annie"  en "West Side Story" op het Donkmeer, Concert "C'est Magnifique" in Kon. Elisabethzaal te Antwerpen en "Apassionata" in Antwerp Lotto Arena...Zo kunnen we onze leden tegen scherpe prijzen en met een maximale service laten genieten van deze grote evenementen.

NEOS Kalmthout - Essen is ook in de gemeente actief. Onze vereniging is vertegenwoordigd in de Ouderenadviesraad van Kalmthout en Essen. Met meer dan 200 senioren hebben we wel degelijk een vinger in de pap als het op 'seniorenbeleid' aankomt.