q. Verslag van "Het Lentefeest" 1 april 2022

 Verslag van het “Lentefeest” (01/04/2022)

We hebben er lang moeten op wachten, maar eindelijk was het zo ver! Het bestuur stond al maandenlang te popelen om zijn leden eens extra te verwennen. Door de slepende coronatijd werd het “Nieuwjaarfestijn” dit jaar omgedoopt tot “Lentefeest”. Na een lange periode van in hun kot blijven, waren vele leden content de knusse feestsfeer bij NEOS GAVERE opnieuw eens te kunnen opsnuiven. Iedereen was op zijn paasbest uitgedost en zag er stralend uit. Van de dag voordien waren het voltallige bestuur en enkele hulpvaardige leden ijverig aan zet om te sleuren met zware tafels en stoelen, glazen en dranken aan te rukken, alsook de aperitief- en diningtafels te installeren. Rond 11u schoten onze vertrouwde pottenroerders van traiteur ”Cuisine Mobile” uit Beveren-Leie in gang om ons een aanlokkelijk banket aan te bieden. Het bestuur was super in zijn sas een 70-tal leden te kunnen verwelkomen waaronder vele nieuwe leden. Rond 11u30 begonnen de kurken te knallen. Bubbels zijn een subliem symbool, ze bezegelen mooie momenten van vriendschap en samenhorigheid. Aan de glunderende gezichten te zien waren allen tevreden hun vrienden terug te zien. Iedereen deed bij iedereen een leuke babbel. Aan de aperitieftafels genoten de aanwezigen van een lekkere cava “Duc de Foix Brut”, een mousserende elegante wijn met florale geuren en een zacht mondgevoel, om hun honger aan te scherpen. Onze nieuwe clubdecoratrice Lieve en haar team zorgden voor een feestelijke versiering en leuke amuse- en gangenmenuutjes. De leden kregen achtereenvolgens een bonte mix van vijf heerlijke en verzorgde hapjes aangeboden: foie gras met gekarameliseerde appeltjes en gelei van muskaatwijn, een mini garnalencocktail, gegarneerde gerookte zalm, parmaham met meloen en balsamicodressing alsook rivierkreeftstaartjes met zeewiersalade. Al volop in stemming trokken de leden naar de sfeervol versierde feesttafels voor een namiddagje culinair plezier. De chef-kok en zijn ploeg serveerden een rijkelijk en gevarieerd aanbod van meerdere lekkere kleine smikkelsnacks: een zachte roomsoep van paprika, warm gerookte zeebaars met spaghetti van mergpompoen en truffelvinaigrette, zeebarbeel met curry-emulsie, scampi met paprikasausje, eendenborst met sinaasappelsaus, lamsfilet met verrijkte gratin dauphinois en varkenswangetjes met frietjes en een toefje mayonaise. Bijpassende witte en rode wijnen evenals stil en bruisend water vergezelden deze verschillende gangen. Het wit wijntje was een “Abélanet Mâcon-Chaintré Blanc”, een droge frisse Chardonnay wijn met een fruitig smaakpallet. Het robijnrode druivennat “Château La Maletonne Médoc 2016” zorgde voor een intense neus van zwart en rood fruit en een aangename kruiding. Kortom het waren feestwijnen die het banket sierden. Daarna verwende de sympathieke patron onze zoetekauwen met een verrukkelijke dessertbordje: een stevige chocolademousse, een crème brûlée en een aardbeienbavarois. Als afsluiter was er nog koffie en thee à volonté met gevarieerde versnaperingen. Lekkerbekken kwamen hier zeker aan hun trekken. Het bestuur had de indruk dat alle leden gastronomisch hadden genoten. Tussen de smakelijke gerechtjes door lichtte de voorzitter met overzichtsbeelden de voorbije en toekomstige financiële toestand en werking van NEOS-GAVERE toe. Jacqueline en Réné gaven aan de hand van een powerpointpresentatie per maand een overzicht van de in het programma 2022 voorziene manifestaties. Vele leden bleven nog lang nakeuvelen over de zeer geslaagde namiddag. Het voornaamste was eigenlijk dat iedereen alvast dik tevreden naar huis ging wat het bestuur enorm verheugde. Het werd een erg gezellige namiddag met lekker eten en blij weerzien van vele vrienden.

Christine Vandekerckhove, verslaggever, en Réné Schoenmaekers, clubfotograaf