c. Verslag van het nieuwjaartreffen (19-01-2023)

Verslag van het nieuwjaarsdiner (19/01/2023)

Na een natte en winderige jaarwisseling waren vele leden content de knusse nieuwjaarssfeer bij NEOS GAVERE op te snuiven. Het nieuwjaarsfestijn is traditioneel al uitgegroeid tot hét topevenement van het bestuur om zijn leden eens “extra” te verwennen. Van de dag voordien waren alle bestuursleden ijverig aan zet om te sleuren met zware tafels en stoelen, glazen en dranken aan te rukken, alsook de aperitief- en diningtafels te installeren. Rond 11u schoten onze vertrouwde ijverige pottenroerders van traiteur ”Cuisine Mobile” uit Beveren-Leie in gang voor ons een aanlokkelijk banket aan te bieden. Het bestuur was super in zijn sas 71 leden zijn nieuwjaarswensen te kunnen overbrengen. Rond 11u30 begonnen de kurken te knallen. Bubbels zijn een subliem symbool, ze bezegelen mooie momenten van vriendschap en samenhorigheid. Aan de glunderende gezichten te zien hadden allen de aftrap naar het jaar 2023 hartverwarmend beleefd. Iedereen deed bij iedereen met veel camaraderie een leuke babbel en wenste elkaar een fijn en gezond nieuw jaar toe met een rijk aanbod aan leuke belevingen. Aan de aperitieftafels genoten de aanwezigen van een lekkere cava “Duc de Foix Brut”, een parelende wijn van citrus, rijpe appel en hazelnoot met een zacht mondgevoel, om hun honger aan te scherpen. Onze clubdecoratrices Nadine en Lieve zorgden opnieuw voor een feestelijke versiering en Jackie fikste weer leuke amuse- en gangenmenuutjes. De leden kregen achtereenvolgens een bonte mix van vijf heerlijke en verzorgde amuses aangeboden: een brioche met wildpaté en gelei, een rundscarpaccio, gemarineerde zalmtartaar, een mousse van Breydelham en rivierkreeftstaartjes met zeewiersalade. Al volop in stemming trokken de leden naar de sfeervol versierde feesttafels voor een namiddagje culinair plezier. De chef-kok en zijn ploeg serveerden een rijkelijk en gevarieerd aanbod van meerdere lekkere kleine smikkelhapjes: een soepje van vergeten groenten, een bordje gerookte zalm, zeebarbeel met spinazie in witte wijnsaus, een hartig vispotje, een varkenswangetje met groentengratin, hertenkalfhaasje met wintergroentjes en kroketjes alsook traag gegaarde kalfslende met frietjes. Bijpassende witte en rode wijnen evenals stil en bruisend water vergezelden deze verschillende gangen. Het wit wijntje was een “Sauvignon Blanc Saint-Bris 2020 ”, een Bourgondische geneugte van exotische en pittige aroma’s. Het robijnrode druivennat “Côtes du Rhône - Domaine Grand Veneur - Les Champauvins 2020” zorgde voor een intense neus van zwart en rood fruit en een aangename kruiding. Kortom het waren feestwijnen die het banket sierden. Daarna verwende de patron de zoetekauwen met drie verrukkelijke dessertjes: een crème brûlée, een bavaroisgebakje en een chocolademousse. Als afsluiter was er nog koffie en thee à volonté met gevarieerde versnaperingen. Lekkerbekken kwamen hier zeker aan hun trekken. Het bestuur had de indruk dat alle leden gastronomisch hadden genoten! Tussen de smakelijke gerechtjes door lichtte de voorzitter met overzichtsbeelden de voorbije en toekomstige financiële toestand en werking van NEOS-GAVERE toe. Réné en Christine gaven aan de hand van een powerpointpresentatie per maand een overzicht van de komende manifestaties en reizen met commentaar. Ze accentueerden vooral de driedaagse gastronomische reis doorheen de minder bekende Hoge Venen. Vele leden bleven nog nakeuvelen over de zeer geslaagde namiddag. Het voornaamste was dat iedereen dik tevreden naar huis ging wat het bestuur enorm apprecieerde. De walking dinner formule is duidelijk voor herhaling vatbaar!

Christine Vandekerckhove, verslaggever, en Réné Schoenmaekers, clubfotograaf