19 Red Star Line

Neos Bevel-Kessel-Nijlen gaat naar Studio 100.

 

Uitverkocht

Woensdag 27 september

Info: Voorstelling uitverkocht

Onze club gaat met 34 clubleden mee.

Vertrek: 13:00 uur - Gemeentehuis

 

 

 

 

1923. Miljoenen mensen maken de oversteek van Europa naar de VS in de zoektocht naar een beter leven. Jan en Marie vormen een gelukkig koppel. Maar het boerenleven oogt weinig rooskleurig, want de kleinere landbouwbedrijven moeten het afleggen tegen de opkomende automatisering die alleen herenboeren zich kunnen veroorloven. Als Jan de kans krijgt om in Amerika als ingenieur aan de slag te gaan, gaat hij op het aanbod in. Marie zal hem later achterna reizen. Manipulatie en onwetendheid zorgen er echter voor dat hun liefde dreigt ten onder te gaan door de afstand. Als een drama zich in het arbeidersgezin Steyaert voltrekt, beslist vader Steyaert naar Amerika te vluchten, in de hoop er een nieuw en anoniem leven op te bouwen. De grote oversteek verloopt echter niet zonder gevaar. Geraken alle gezinsleden veilig op hun eindbestemming?  

 

Red Star Line, de grote opvolger van 40-45, is een spektakelmusical vol drama en humor, spanning en ontroering waarin de zoektocht naar een beter leven centraal staat. Laat je onderdompelen in een wonderlijk spektakel dat je meeneemt in ongezien avontuur, van Antwerpen tot New York, op het land en op het water. De combinatie van rijdende tribunes, indrukwekkende decors en een zeer straffe cast zorgen voor een onvergetelijke musicalbeleving.

 

 

 
21 Santiago de Compostella

 

 
30 MelodieŽn voor miljoenen
Melodieën voor miljoenen.
Belcanto concert Romantische tocht door Centraal- en Oost-Europa
 

Datum: zondag 29 oktober 2023, concert aanvang 16:00 uur.

Locatie: Koningin Elisabethzaal, Antwerpen.

Prijs: 92 euro (ticket / bus / warme maaltijd).

Info: uur en plaats vertrek bus wordt later meegedeeld.

Inschrijven: door storting op rekening BE23 7795 9901 9591 van Neos Nijlen  met vermelding waarvoor en voor wie betaald wordt.

Inschrijvingen afgelopen.

 

 

Deze muzikale voorstelling van Luc Stevens brengt een positief verhaal waarbij ware verbinding tot stand gebracht wordt. Een ontroerend verhaal vol humor, dat tegelijk hoopvol en gezellig is, over elkaar ontmoeten in warme buurten. Centraal in deze musical... een appelboom. Plek van ontmoeting, symbool voor verbinding en groei. Een sterke cast met Celien Deloof als Sterre, Ivan Pecnik als vrijwilliger, Brent Pannier als verpleger en Nicky Langley als Rosa brengen emoties in het verhaal.

Voor dit nieuwe concert in de reeks Melodieën voor Miljoenen trekken we opnieuw naar de mooie Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. 

 

Het concert start met de enthousiaste ‘Carnaval Ouverture’ van Dvořák waarin wervelende passages worden afgewisseld met gevoelige, melancholische melodieën.  De perfecte introductie en meteen een korte inhoud van het door Frascati Symphonic feestelijk gebrachte programma. Het orkest brengt melodieën uit het repertoire voor operette maar ook uit bekende opera’s. Naast de beroemde aria van Tamino uit ‘Die Zauberflöte’ en de ‘Laatste Roos’ uit ‘Martha’ van Friedrich von Flotow verrast Frascati Symphonic ook met minder bekende parels zoals ‘De oude Brombeer’ van Julius Fučik of het symfonisch gedicht ‘Jura’ (Litouws voor ‘De Zee’) van de Litouwse schilder en componist Čiurlionis. Na de pauze brengt Frascati Symphonic de zaal in de juiste stemming met de overbekende ouverture tot de opera ‘Wilhelm Tell’ van Rossini waarna het publiek geniet van de verfrissende polka ‘Eljen a Magyar’ (= ‘leve de Hongaar’) van Johann Strauß junior. Van diezelfde componist wordt ook nog het ‘Uhrenduett’ uit ‘Die Fledermaus’ gebracht. Het concert eindigt met het meeslepende duet ‘Tanzen möcht’ich’ uit ‘Die Csárdásfürstin’ van Emmerich Kálmán. 

 

Wie zichzelf wil trakteren op een muzikale, deugddoende namiddag mag dit concert niet missen. Hier hoor je Frascati Symphonic op zijn best. Een streling voor het oor én het hart.