Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Terug naar overzicht
Voordracht 'Fabels en feiten over voeding en gezondheid'
op 18/10/2022 om 13:45 tot 19:15
Programma:

Eric De Maerteleire (°1950), bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen aan de UGent, was 30 jaar lang hoofd van het Stadslaboratorium van Gent. Hij was lid van de Hoge Gezondheidsraad en erkend scheikundige-microbioloog voor de rechtbanken. Hij heeft een grote interesse in de relatie voeding en gezondheid, een onderwerp waar hij de voorbije jaren verschillende boeken over geschreven heeft. Dagelijks worden we om de oren geslagen met welbedoelde adviezen en beweringen over voeding. Van waarheid tot compleet uit de lucht gegrepen: wat en wie kunnen we nog geloven? Hij geeft ons antwoorden op/over o.a.:

·        Van aardappelen word je dik.

·        Tomaat is goed voor de prostaat.

·        Glutenintolerantie is een groeiend probleem.

·        Waarom is vette vis zo gezond?

·        Wat is het ‘ideale' lichaamsgewicht?

·        Is aspartaam kankerverwekkend?

·        enz.

Plaats: Zaal De Spil, CC Binder, Forum 9 te Puurs

 

Verloop van de namiddag:

·        13.45 uur: 1ste deel van de voordracht

·        ± 14.45 – 15.15 uur: pauze met tijd voor koffie, thee of ander drankje

·        ± 15.15  – 16.15 uur: 2de deel van de voordracht - beantwoorden van vragen

·        ± 17.00 uur: aperitief in DeKol

·        ± 17.30 uur: maaltijd met keuze tussen

-        Eendenborst, puree met chorizo en pijpajuin, balsamicosaus, raapjes aan  29 €/pers.
OF

-        Kabeljauwhaasje, risotto met andijvie, boschampignons, lichte portosaus aan 25 €/pers.

Dranken zijn niet inbegrepen.

Indien je enkel deelneemt aan de voordracht betaal je als Neos-lid 5 € en 10 € als niet-lid.

Inschrijven en betalen: vóór 9 oktober 2022 op rek. nr.  BE55 9795 5014 9144 van Neos Puurs-Sint-Amands met vermelding van het gerecht van jouw keuze.

Georganiseerd door:
Neos-Puurs-Sint-Amands
Locatie:
CC Binder - Theaterzaal
Forum 9
2870 PUURS - ST-AMANDS