Je bent hier:
Agenda Nationale kalender
Terug naar overzicht
Finale provinciale Quiz
op 27/1/2023 om 13:30 tot 17:00
Programma:

 

De voorrondes van de 10e editie van de Vlaams-Brabantse quiz zitten erop! Het waren 2 spannende maar ook plezante namiddagen waar 28 ploegen streden voor een plaats in de finale.


Deze finale vindt plaats op vrijdag 27 januari 2023 om 14 uur in het Saviocentrum, Stationsstraat 275, 1700 Dilbeek (naast de H. Saviokerk). We maken van deze gelegenheid tevens gebruik om te klinken op het nieuwe jaar. Alle bestuursleden, maar ook alle leden zijn welkom op deze quizfinale.

Programma:

  • 13:30u- onthaal en koffie
  • 14u – welkom door de provinciale voorzitter          

    Start van de quiz (4 rondes)

  • 16u –17.15u - receptie

Tijdens deze receptie wordt de winnaar bekendgemaakt en de beker uitgereikt.

Wij hopen dat de 10 ploegen die tijdens de finale strijden voor de titel van “Slimste Neos Club van Vlaams-Brabant” en voor de beker opnieuw kunnen rekenen op de steun van talrijke supporters in de zaal!

De finaleploegen zijn:

Oost-Brabant: Diest, Begijnendijk, Bierbeek, Leuven, Landen en Tremelo/Baal.

West-Brabant: Dilbeek, Merchtem, Londerzeel en Opwijk.

Om logistieke redenen is het noodzakelijk tegen uiterlijk 15 januari 2023 in te schrijven voor de quiz en de receptie. Graag ontvangen we per club het aantal deelnemers en de betaling van € 12 per deelnemer of supporter.

 

Praktische info:

Locatie: Saviocentrum, Stationsstraat 275, 1700 Dilbeek (naast de H. Saviokerk)

Te bereiken met de auto: Brusselse Ring, afrit 11 en op het einde van de afrit naar links, de Dansaertlaan volgen tot op het einde. Parking voor het gebouw.

Te bereiken met het openbaar vervoer:

Met de trein: lijn S10 Brussel-Noord (spoor 1), richting Aalst om 13u09 en aankomst Dilbeek 13u23, de zaal ligt 200m van het station.

Trein uit de richting Aalst naar Dilbeek,  komt aan in Dilbeek om 13u37. 

Bus De Lijn: Vanuit Brussel-Noord lijn 129, halte Dilbeek Station

                   Vanuit Brussel-Zuid lijn 136, halte Dilbeek Station 

Inschrijvingen dienen uitsluitend te gebeuren via mail aan vlaams-brabant@neosvzw.be  en betalingen via de clubpenningmeester van uw club. Deze laatste schrijft het globale bedrag over op de rekening van Neos Vlaams-Brabant.

Alleen de betaling geldt als definitieve inschrijving

Reglement

1.      Elke deelnemende ploeg zal tenminste 5 en maximaal 6 deelnemers tellen.

 

2.      Enkel NEOS leden mogen deelnemen aan de quiz

 

3.      Op uw tafel vind je de naam van je ploeg of club. Deze naam moet duidelijk worden ingevuld bovenaan elk antwoordformulier.

4.      De quiz bestaat uit 4 reeksen van telkens 10 vragen. Elke reeks staat op maximaal 10 punten. In tegenstelling tot de regionale selecties wordt er geen joker voorzien.

 

5.      Daarnaast is er ook 1 puzzelronde die wordt uitgedeeld aan het begin van reeks 1 en wordt opgehaald aan het einde van reeks 3. De puzzelronde staat op 20 punten. In totaal kan je dus maximaal 60 punten op deze quiz behalen.

 

6.      Er is geen pauze voorzien.

 

7.      De antwoorden worden in drukletters op het antwoordformulier geschreven en afgegeven aan het einde van elke reeks. Voornamen van personen dienen niet te worden gegeven, tenzij uitdrukkelijk gevraagd. De gegeven antwoorden moeten fonetisch juist zijn.

 

8.      Op het einde van elke ronde worden de vragen kort herhaald.
Na elke reeks overlopen we de antwoorden.

 

9.      Als je het niet eens bent met een antwoord kan je een klacht indienen bij de voorzitster van de jury. De jury zal deze dan behandelen. Noteer echter dat er tegen een beslissing van de jury geen beroep mogelijk is. De jury heeft immers steeds gelijk!!!

 

10.  Hulpmiddelen, al dan niet elektronisch, zoals GSM, smartphone, i-pad, tablet, ed. zijn niet toegelaten. Iedere ploeg werkt individueel. Bij het beantwoorden van de vragen worden geen andere ploegen, tafels of supporters betrokken. Deelnemers die tijdens een ronde de ploeg verlaten, mogen de ploeg terug vervoegen na het ophalen van de formulieren van die ronde.

 

11.  De beste ploegen van elke regionale selectieronde werden uitgenodigd voor deze finale (4 ploegen voor West, 6 ploegen voor Oost), met dien verstande dat elke winnende NEOS-afdeling slechts 1 ploeg naar de finale mag afvaardigen. De samenstelling van de ploegen tijdens de selectierondes en tijdens de finale mag verschillend zijn.

 

12.  Bij een eventueel ex-aequo, geldt het beste resultaat van de puzzelronde.  Indien nodig aangevuld met een schiftingsvraag.

 

13.  De ploeg die als winnaar uit de finale komt, krijgt een wisselbeker in bruikleen, die ieder jaar opnieuw wordt ingezet. De winnende ploeg engageert zich om deze wisselbeker als een goed huisvader bij te houden tot op het ogenblik van een volgende quiz-finale.

 

 

Met vriendelijke groeten,

Ronny Lannoo                      Daniel Bruyninckx

Voorzitter                               Quizmaster

Georganiseerd door:
Neos Vlaams Brabant
Locatie:
Saviocentrum
Stationstraat 275
1700 DILBEEK