Je bent hier:
Agenda Nationale kalender
Terug naar overzicht
Provinciale wandeling Meise
op 8/11/2022 om 9:30 tot 10:00
Programma:

 

Neos Meise nodigt, in samenwerking met het provinciaal bestuur, alle leden van de Vlaams-Brabantse Neos verenigingen uit om mee te komen wandelen in Meise.

Wanneer: Dinsdag 8 november 2022 in voor- en namiddag (keuze maken)

Waar: Vertrek en aankomst in het ontmoetingscentrum “’t Moment” Brusselsesteenweg 40, 1860 Meise, rechtover de kerk.

Thema: Het gehucht Amelgem, met zijn gelijknamige boerenhof uit de 17de-18de eeuw en barokke kapel, bevindt zich in de achtertuin van de Plantentuin van Meise. Deze wandeling in de Brabantse kouters, laat je een stukje van het landelijke Meise ontdekken, gekruid met een snuifje geschiedenis.

We vertrekken in groepjes van ongeveer 25 wandelaars. Het startpunt: het standbeeld van de legendarische oud-burgemeester Baron D’Hoogvorst (1807-1866). We wandelen langs de oude pastorie/gemeentehuis, via de achterkant van de plantentuin naar het Hof en de Kapel van Amelgem, met in de achtertuin de Duivelsschuur, onderwerp van een vokse legende. Verder gaat het door de glooiende Brabantse Kouters en imposante dreef, richting Sint-Stefanuskerk van het gehucht Ossel waar een oud volkscafé de dorstigen kan laven. Daarna brengt een veldwegje ons op een oude Romeinse Heirbaan. Deze ligt op een heuvelrug tussen het Zenne- en Rupelbekken. Hier hebben we een prachtig uitzicht op de skyline van Brussel. Via de in de volksmond gekende “6 wegskes”, een kruispunt van holle wegen en wandelwegen, keren we terug naar Meise centrum.

Opgelet: Het is een wandeling van ongeveer 7 km in licht glooiend landschap met verharde wegen, afgewisseld met veldwegen en oude kasseibanen. Stevig schoeisel is aanbevolen. De wandeling is dus niet toegankelijk voor rolstoelen of rollators.

 

Bereikbaarheid:       

We raden aan om met de trein tot in Brussel Noord te komen. Neem in het station uitgang Rogier en ga langs de helling naar beneden. Aan je rechterhand bevindt zich de bushalte van De Lijn. Neem bus 250 (Londerzeel) of bus 251 (Malderen) en na ongeveer 30 à 40 minuten stap je af aan de halte “Meise Boechtstraat”. Steek de Nieuwelaan over en via de Boechtstraat kom je aan de kerk (links).

Kom je met de wagen: Carpool parking (Nieuwelaan aan restaurant Napoleon), gelegen op 200 meter van het ontmoetingscentrum “’t Moment” (rechtover de kerk) of de parking tussen de uitgang van de Plantentuin in Meise dorp en de hoofdingang op de Nieuwelaan. Opgelet in het dorp is het een blauwe zone!

In de voormiddag: Verwachten we maximaal 75 deelnemers tussen 09u30 en 10.u00 aan het ontmoetingscentrum “’t Moment”. De wandeling zal eindigen rond 12.30u à 12.45u, waarna je kan genieten van een lunch (sandwiches, taart, koffie en drankje). In de namiddag kan wie wil nog genieten van vrije tijd in onze mooie gemeente en/of een bezoek brengen aan de Plantentuin.

In de namiddag: verwachten we ook maximaal 75 deelnemers tussen 14u30 en 14u45 aan het ontmoetingscentrum “’t Moment”. Deze wandeling zal eindigen rond 17u, waarna je kan genieten van je sandwiches, taart, koffie en drankje.

Belangrijk is dat je je voorkeur (VM of NM) kenbaar maakt bij de inschrijving.

Opgelet: “Vol is vol” – volgorde van betaling deelnameprijs zal bepalend zijn.

Inschrijven:

     Door storting van 15 euro per persoon tegen uiterlijk 25 oktober 2022 tenzij eerder de maximum capaciteit van 2 x 75 deelnemers bereikt zou zijn.

     Na deze datum kunnen om organisatorische redenen geen inschrijvingen meer aanvaard worden.

     Bij annuleringen worden de deelnamekosten niet terugbetaald.

  De clubpenningmeester stort het globale bedrag voor de club op de rekening van Neos Vlaams-Brabant BE98 7344 2602 2793 met vermelding “wandeling Meise”, de clubnaam, het aantal deelnemers plus voormiddag of namiddag.

     De betaling geldt als inschrijving.

nbegrepen: op het einde van de gegidste wandeling = 2 sandwiches  + 1 biertje of frisdrank & koffie à volonté met stuk taart

 

 

 

 

Jan Van Heuverswyn                                              Lannoo Ronny

Voorzitter Neos Meise                                              Voorzitter Neos

                                                                                 Vlaams-Brabant

 

Georganiseerd door:
Neos Meise i.s.m. Neos Vlaams Brabant
Locatie:
't moment
Brusselsesteenweg 40
1860 MEISE