Op donderdag 6 oktober brengen we een geleid bezoek aan de escargotkwekerij CORNU.
Cornu kweekt twee soorten escargots: de ‘gros gris’ en de ‘petit gris’, op een natuurlijke en duurzame wijzet.
Er wordt namelijk gewerkt zonder chemicaliën of meststoffen.
Nikki gelooft sterk in circulaire economie en niet in een wegwerpmaatschappij.
Sedert 2020 levert Cornu de escargots aan de Rekruut in Turnhout en de Farmasie in Vosselaar en tevens aan chef-kok Alex Verhoeven (restaurants Seir Kasterlee, De Koeiketel , Bink en Gust te Turnhout) en dit jaar ook aan zijn sterrenrestaurant Hert (Turnovatoren) dat enkele weken geleden zijn eerste Michelinster kreeg.
Deelname aan het bezoek kost 5 euro.
Na het bezoek mogelijkheid tot degusteren van 2 verschillende hapjes, bereid door een sterrenchef: aan 6 euro per stuk, dus samen 17 euro. Een aangepast glaasje wijn dient ter plaatse te worden betaald. Inschrijving door overschrijving op onze rekening van 5 of 17 euro per persoon, uw naam, m.v.v. “CORNU” of “CORNU MET HAPJES”, vóór 26 september.
Met eigen vervoer, afspraak om 14 u ter plaatse.
Mogelijkheid potje met deksel mee te nemen om escargots die klaar zijn voor verkoop en niet verkocht zijn mee te nemen.
|