Je bent hier:
Agenda Clubagenda
Geen artikels aanwezig.
Terug naar overzicht
Studio 100: DAENS, de musical
op 1/7/2021 om 14:00 tot 16:30
Programma:

Als er één sociale voorman – naast vader Anseele – in het Vlaamse collectief geheugen door leven en werk een plaats verworven heeft, dan wel priester Adolf Daens.

Zijn christelijke inspiratie (Rerum Novarum!), zijn werkkracht en gedreven-heid, maakten priester Daens tot de leider van een volkse werkliedenpartij die van 1893 tot de eerste Wereldoorlog in Aalst, maar ook daarbuiten succes had en hem tot in het Parlement bracht. En dit ondanks niet aflatende tegenwerking, laaghartig geroddel en kuiperijen allerhande.

Daens’ verdiensten zijn in de loop der jaren  meer en meer erkend en zijn reputatie alleen maar gegroeid. In Aalst staat zijn standbeeld sedert 1957, en Louis-Paul Boon gaf hem in 1971 in de biografie van zijn broer/drukker Pieter de plaats die hem toekomt. In 1992 was er de film van Stijn Coninx en in 2010 de musical 'Daens'.

En dat laatste spektakel doet Studio 100 begin juli 2021 nog eens grandioos over. De huidige voorstelling laat bovendien zien hoe - op 10 jaar tijd - de beleving van dit drama voor de toeschouwer nog een versnelling hoger geschakeld kan worden. (Opgelet: de ticketverkoop wordt later in het jaar helemaal opnieuw georganiseerd).

 

Georganiseerd door:
NEOS Nationaal
Locatie:
Studio 100 Pop-Up Theater
Schoonmansveld 18
2870 Puurs-Sint-Amands