Mogelijkheden en grenzen van de moleculaire genetica bij dieren door prof Nadine Buyse
Daar waar genetische selectie bij huisdieren vroeger vooral gebaseerd was op het selecteren van de dieren met de juiste eigenschappen, zoals bij koeien de dikbil voor meer steak of grote uiers voor meer melk, op het uiterlijk dus, gebeurt dit nu meer en meer op basis van moleculaire technieken. Enerzijds wordt gebruik gemaakt van natuurlijke voorkomende variatie in het DNA van dieren door dit in verband te brengen met hun uiterlijke kenmerken of fenotype. Anderzijds worden ook de meest geavanceerde biotechnologische technieken gebruikt om bepaalde ongewenste genetische varianten uit te schakelen.
Lezing in zaal Roosenberg aan het Zoet Water , waar we op voldoende afstand kunnen zitten om de lezing coronaproof te kunnen laten doorgaan.
Prijs leden 8 €, niet-leden: 15 € (Welkomstdrink, taart en koffie inbegrepen)
Inschrijven doe je door het bedrag over te schrijven op rekening BE11 7343 1104 4148 van Neos Oud-Heverlee met vermelding Buyse en de namen van de deelnemers, samen met een mailtje naar secretariaat.neosoudheverlee@gmail.com
(Meer info).