Bedevaart Heppeneert, donderdag 9 mei 2019. Verslag

Donderdag 9 mei 2019

Er zijn zo van die uitstapjes die elk jaar op veel belangstelling mogen rekenen hoewel het programma heel eenvoudig en steeds weer terugkerend is: een bezoek aan ‘Heppeneert’, meer bepaald aan het mooie kerkje dat als landelijk bedevaartsoord aan de Maas uitnodigt tot rust, stilte en bezinning, is er zo één. De Neos-vrienden van Bree houden er aan vast als een jaarlijks ritueel, ze branden er een kaarsje, je weet maar nooit!.
Leden hebben de keuze om ofwel naar het plekje te fietsen of het met eigen wagen (carpooling) te bereiken. Het weerbericht voor vandaag klonk echter zo onheilspellend dat fietsen geen optie was.
Bijna 50 leden verzamelden aan het Mariapark waar iedereen paraat stond, de ene al wat vromer dan de andere, voor de klassieke groepsfoto, 
Proost Arthur Janssen ging, in zijn gekende warme en gemoedelijke stijl, voor in de verzorgde misviering opgeluisterd met inspirerende teksten die door Margriet Goossens werden gedeclameerd en gekende Marialiederen die werden gezongen, begeleid door organist Willy Martens. Deze drie protagonisten zijn allen Neos-leden. Een productie in eigen regie dus.
Na de viering volgt de koffietafel, belegde broodjes en op z’n Limburgs afgesloten met koffie en vlaai.
De gezellige babbels tussendoor zorgden alweer voor nog meer verbondenheid in onze club. 
Afspraak voor volgend jaar, meteen plechtig geboekstaafd door voorzitter Louis Coonen, op donderdag 14 mei 2020. Allen op post! 
Tradities ... sommige houden we graag in ere.
Meer foto’s vind je in ons fotoalbum op deze website.