Proost Arthur Janssen viert platina priesterjubileum, zondag 30 juni 2019. Verslag

Zondag 30 juni 2019: afgeladen vol zat de kapel op het Vrijthof in Bree, met honderden sympathisanten ter ere van E.H. Arthur Janssen (94) die vandaag met een mooi verzorgde dankmis zijn 70 jaar priesterschap in groot ornaat vierde.
Neos Bree en tal van andere verenigingen waren erbij: er zijn maar weinig Breese clubs waarvan Arthur Janssen geen proost was en is. Ook van Neos Bree dus.
En van de scouts, en OKRA en van de Breese Turnkring die een gesmaakt optreden ten beste gaf, heerlijk om te zien, meisjes!

 

Na de dankmis die met mooie teksten en muzikale ondersteuning van koor en harmonie werd opgeluisterd, werden de aanwezigen uitgenodigd op een receptie aangeboden door de stad en de parochiefederatie. Aalmoezenier Janssen (zeg maar Tuurke) begaf zich onder de mensen met de scoutsdas rond de nek en had voor iedereen een gepast woordje klaar.
Een bijzondere dag voor Bree, zoals burgemeester Liesbeth Van der Auwera het enthousiast formuleerde in haar toespraak.
Neos Bree verzamelde 610,-euro onder haar leden voor Pelle, de Breese jongen die tijdens een jeugdkamp in 2018 een ongelukkige val maakte en vanaf de borstkas verlamd is. Pelle is een van de goede doelen aan wie de giften voor deze viering besteed worden. Van harte!   

Neos Bree wenst Tuurke nog vele gelukkige en gezonde jaren en hoopt hem nog vaak op activiteiten en evenementen te ontmoeten.