Lezing door dr. Hendrik CAMMU op woensdag 18 september 2019 om 19.30u, Kim Clijsters Academy (Boneput), De Refferie, Watertorenstraat 16 Bree. Verslag

 Neos Bree nodigde op woensdag 18 september 2019 dr. Hendrik Cammu uit voor een lezing in het kader van Senior Actief, in samenwerking met CM.
Het gezellige zaaltje in de Refferie van de Kim Clijsters Academy in Bree was mooi gevuld met 65 geïntereresseerde senioren die het allemaal wilden weten: ‘Wat moeten we nu geloven, dokter?’. 
Dat is ook meteen de titel van het boek van dr. Cammu over ‘voeding en lichaamsbeweging’.

We zijn er immers allemaal op een of andere manier mee bezig en we worden vaak in de war gebracht door de veelheid van berichten en aanbevelingen vooral over voeding. En vaak zien we de bomen door het bos niet meer: dieetgoeroes, televisiekoks, de nieuwe voedingsdriehoek, specialisten die discussiëren over wat nu uiteindelijk gezonde voeding is, mag rood vlees nog, wat met eiwitten en koolhydraten, wat met onze BMI, onze levensverwachting,  …

 

Op al deze vragen kregen we een antwoord van de dokter die zijn publiek ruim 1,5uur wist te boeien: wetenschap en kennis combineren met leuke anekdotes en weetjes en getuigenissen vanuit het eigen persoonlijk leven, dat zijn de ingrediënten voor een geslaagde avond, leerrijk en tegelijk amusant!
Ook bij het drankje en de geanimeerde babbel na afloop van de lezing, zagen we alleen maar blije gezichten van de deelnemers. En dat zegt alles over deze interessante lezing die positief blijft nazinderen!