Bedrijfsbezoek Energiecentrum voor Bouw en Renovatie, Maaseik, donderdag 7 november 2019. Verslag
Bedrijfsbezoek in het kader van 'Neos met een (groen) hart'

Deze uitstap kaderden we in het project Circulair@NEOS dat Neos nationaal lanceerde in de lente van dit jaar. Alle Neos-afdelingen zetten massaal in op ruilen, hergebruiken, repareren en recycleren: allemaal kernbegrippen voor de nieuwe focus ‘Circulair@Neos”. Gesteund en geïnspireerd door Vlaanderen Circulair en Netwerk Bewust Verbruiken engageren we ons met z’n allen voor duurzaam en bewust verbruiken en consuminderen. Dit om de uitputting van onze grondstoffen en de klimaatopwarming tegen te gaan.

‘Energie’ is vandaag de dag het topic als het gaat om duurzaamheid; het houdt ons allemaal bezig onder meer omdat de factuur alsmaar hoger oploopt.

Het energiecentrum dat we bezochten, is een gebouw van de toekomst, waar energiebewust wonen en werken onder één dak samengaan; het verenigt verschillende aanbieders uit de bouwsector onder één dak in een bedrijvencentrumformule. Zo kunnen bouwers en verbouwers op één plek terecht voor een groot deel van het steeds complexer wordende bouwproces.

Iedereen was het er over eens: het bedrijfsbezoek was een interessante kennismaking met de snelle evolutie van de nieuwste technologieën op vlak van licht en warmte. Beide bedrijfsleiders zijn passioneel bezig met de ontwikkeling van technieken die de duurzaamheid, de herbruikbaarheid en de energiezuinigheid moeten bevorderen. Knap ... en dat allemaal zo dicht bij huis: in 3680 Maaseik, Maastrichtersteenweg 163.
Op onze website (Fotoalbum) vind je een aantal foto’s bij wijze van herinnering aan een leerrijke namiddag en een gezellige nababbel bij broodjes en taart. 
Via deze link kom je rechtstreeks in de fotoreportage terecht. Veel kijkplezier.

https://photos.google.com/share/AF1QipNNc7kJd2Rpwb1BTx3n8yRBJcBD73OsBaWYwhTK2oyoEHtFVdoFJFKEtFGs7miy8A?key=Nk1TbFhxd3EzZGFmd2FibTJRaE9uV2dLNHhfc0x3