Kerstfeest, donderdag 12 december 2019, Mussenburghof Bree. Verslag

Voor de uitnodiging klik hier

Full house: niet minder dan 95 Neos-leden namen deel aan het kerstdiner en genoten van een heerlijk menu van Jan, de chef van Mussenburghof.
Gezelligheid, vriendschap en verbondenheid en levendige babbels ... en ook een gevoel van solidariteit dankzij de aanwezigheid van Huis-Vergeet-me-nietje, een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten, dat vooral dankzij enthousiast vrijwilligerswerk gerund wordt. Onze leden konden tussen de gerechten door een bezoekje brengen aan de stand die in de hal was opgebouwd en kochten volop wenskaarten en andere zelfgemaakte spulletjes door de patiënten tijdens workshops en atelierwerking. Heel fijn om vast te stellen dat onze leden zo gul en meelevend hun sympathie toonden voor het mooie werk van het Huis (https://huisvergeetmenietje.be/contact/). Neos Bree kaderde dit initiatief in het project 'Neos met een hart'. 


Na een korte kerstwens door proost Arthur Janssen, heette voorzitter Louis Coonen de aanwezigen hartelijk welkom en vroeg hij een moment van stilte naar aanleiding van het recent overlijden van de heer Jaak Leurs, Neos-lid en echtgenoot van Brigitte Leurs-Habets die aanwezig was en die we veel sterkte toewensen.
Een woordje van dank ging naar bestuurslid Ann Coenen die gezorgd had voor de tafelversiering en naar Mia Vliegen-Wels die een bloemetje ontving voor de kunstzinnige menukaarten (met eigen borduurwerk) die zij al vele jaren cadeau doet ter gelegenheid van het kerstfeest. 
Na het voorgerecht bracht de voorzitter hulde aan Mathieu Segers die onlangs afscheid nam als bestuurslid en begin 2019 ook als penningmeester. Mathieu werd onderscheiden voor zijn jarenlang engagement als penningmeester met het zilveren ereteken dat hem door bestuurslid Annie Buseyne werd opgespeld. Zijn vrouw Tina kreeg een bloemetje als waardering omdat ze vele jaren haar man moest missen tijdens zijn 'boekhoudkundige' bezigheden.

Na het hoofdgerecht werden de nieuwe leden, en dat waren er veel, nominatief verwelkomd en met een hartelijk applaus als Neos-lid aanvaard. De voorzitter sprak met trots over de spectaculaire groei van de club: na 1 juli 2019 schreven we 60 nieuwe leden in en er zijn er nog een paar die in de wachtrij staan. Neos Bree scoort daarmee een aanwinst van ruim 70%. Het aantrekkelijke en gevarieerde jaarprogramma en de vernieuwde open communicatiestijl (website, facebook) hebben daartoe ongetwijfeld bijgedragen. 
We kijken terug op een gezellig kerstfeest en wensen al onze leden en hun familie sfeervolle kerstdagen toe en een veelbelovende start van een nieuw jaar!