Openingsfeest 11 september 2020, feestzaal 't Raadmaekers, Dilsen-Stokkem. Verslag

Op vrijdag 11 september 2020 openden we het nieuwe werkjaar tijdens een feest in ’t Raadmaekers, Dilsen-Stokkem. We waren met een vijftigtal enthousiaste leden die bij heerlijk zomerweer het aperitief op het mooie terras konden nemen. Daarna voelde iedereen zich veilig in de ruime feestzaal waar we in ‘bubbels’ aan tafel zaten. Toch wel heel aangenaam om aan grote ronde tafels met elkaar te kunnen babbelen en bijpraten.

Alvorens het woord aan de voorzitter te geven, vroeg Guy een moment van stilte waarmee we de overledenen van 2020 die een band hadden met onze club, in herinnering wilden brengen:

Pieter Keenen, kleinzoon van Emmy Lousbergh (januari); Jo Vallé, echtgenoot van Magda Ramaekers (maart); Lena Broekx, mama van Gert Tielen (april); Jan Nelissen, oud-bestuurslid (april); Jaak Nijskens, trouw Neos-lid (april); Thieu Baens, echtgenoot van Jenny Savelkoul (juni); Rosa Judong, echtgenote van onze voorzitter Louis (juni); Louis Neyens, vader van Jos en Gert Michels-Neyens (september).

Het was in het bijzonder voor onze voorzitter Louis een ontroerend moment. In zijn verwelkoming dankte Louis alle leden voor de vele blijken van sympathie, steun en troost die hij en zijn dochter Petra mochten ontvangen bij het onverwachte afscheid van zijn lieve Rosa. Louis verwelkomde alle aanwezigen van harte en dankte het bestuur dat in toch wel heel aparte corona-omstandigheden erin geslaagd is om het nieuwe jaarprogramma 2020-2021 samen te stellen dat hij na het hoofdgerecht via een powerpointpresentatie in woord en beeld voorstelde.
Alle aanwezigen waren onder de indruk van het stevige programma met voor elk wat wils: cultuur, voordrachten, sportieve activiteiten, bedrijfs- en stadsbezoeken, feestelijkheden en een binnenlandse meerdaagse reis.

De aanwezige leden ontvingen ook de ledenwervingskrant en het drieluikje met het programma.

Secretaris Guy zorgde voor de ambiance: elke tafel kreeg de naam van een zanger of zangeres met wereldhits uit de jaren '50. Bedoeling was dat elke tafel de hit van zijn artiest zo snel mogelijk kon herkennen wanneer het nummer gespeeld werd. Nostalgie naar vroegere tijden. Zou corona er iets mee te maken hebben?

De avond toonde eens te meer aan dat onze senioren snakken naar verbondenheid. Daar staat Neos Bree voor: mensen met elkaar verbinden, ook in niet zo evidente tijden.

Gerard Brusten maakte een mooie fotoreportage van het feest dat de start was van hopelijk een jaar waarin we elkaar vaak in gezellige maar ook in veilige omstandigheden mogen ontmoeten. Dat is de wens van ons bestuur.

Voor de fotoreportage die je ook vindt op onze website (Foto's 2020), klik je hier: https://photos.app.goo.gl/1p5ewK8PceS4Dfd77