Halve-daguitstap naar de abdij van Postel, dinsdag 29 september 2020. Verslag

Onze eerste halve daguitstap van het nieuwe werkjaar voor een geleid bezoek aan de abdij van Postel, viel erg in de smaak bij de 25 deelnemers. We hadden niet alleen geluk met het aangename weer maar ook met onze uitstekende gids Mia die ons twee uur lang wist te boeien met de geschiedenis van de abdij die sinds de 12de eeuw een groot deel van de oppervlakte in beslag neemt van de gemeente Mol.

Als afsluiter bekeken we nog een film met interviews met de abt en mooie beelden van de bijzondere bedrijvigheid die de abdij typeert, met name de kaasproductie en het bewerken van de indrukwekkende kruidentuin. We kwamen aan de weet dat ginseng het geheugen versterkt.

Onze gids trakteerde met een heerlijk stuk Postelse kaas die qua smaak, aldus onze voorzitter Louis, gelijkenis vertoont met onze clubleden: jong belegen. Het winkeltje werd dan ook alle eer aangedaan: kilo's kaas vlogen de deur uit en merkwaardig genoeg zagen we ook leden die een potje ginseng niet konden weerstaan. Je weet maar nooit waarvoor het goed is.

We eindigden deze mooie namiddag met een lekkere broodmaaltijd met koffie en thee maar we zagen de kelnerin ook komen aandragen met schuimende pinten Postels abdijbier.

Een geslaagde uitstap die we coronaproof mochten beleven en die eens te meer aantoonde hoe onze leden het voorzichtige contact met elkaar wisten te appreciëren.

Fotoreportage, met dank aan Lou Beckers: https://photos.app.goo.gl/i4Apxqyo62aYAQieA