We'll meet again, Pollismolen vrijdag 18 juni 2021
Vrijdag 18 juni 2021: we hebben het vele maanden geleden zo vaak gezegd en geschreven: we’ll meet again, het ontroerende lied van Vera Lynn parafraserend.
En vandaag was het zover: onze eerste voorzichtige stap richting ‘het rijk van de vrijheid’, onze eerste fysieke ontmoeting met een grote groep leden die maar één wens en motivatie hadden: elkaar terugzien en bijpraten in een ongedwongen sfeer.
Voorafgaand aan het broodjesbuffet hadden we een paar wandelingen naar keuze in het bosrijke Itterdal in Opitter aangeboden maar het broeierige ongezonde weer en het dreigende onweer deden ons wijselijk beslissen om de wandelingen uit te stellen tot latere datum en ons te beperken tot het gezellig samenzijn. En die beslissing werd door alle deelnemers gewaardeerd.
En het was een ‘samENthousiaste’ ontmoeting, zij het dat we zo goed mogelijk de tafeltjes van vier hebben gerespecteerd.
Voorzitter Louis Coonen verwelkomde de aanwezigen zeer hartelijk en keek terug op 15 maanden verenigingsleven in tijden dat verenigen bijzonder moeilijk was. Maar onze club heeft het overleefd dankzij de digitale en virtuele verbondenheid en de organisatie van vele buitenactiviteiten zoals wandelen en fietsen, al dan niet met zoektocht. Maar zeker ook dankzij de ongeziene loyaliteit van onze leden die de club gesteund hebben en trouw zijn gebleven aan het lidmaatschap. Onze club telt nog steeds 140 ondernemende senioren met een groot hart voor Neos Bree en er staan ook kandidaat-leden klaar om aan te sluiten.
Vandaag vond de eerste activiteit plaats van het zomerprogramma waarmee we de brug willen slaan naar een nieuwe start in september van een nieuw werkjaar waarvoor het jaarprogramma in volle opbouw is.
De toon is gezet, onze leden waren blij elkaar te zien en gezellig te genieten van een babbel en een glas cava of een stevige pint na de broodjesmaaltijd. Meer moest dat voorlopig niet zijn. In september openen we het jaar met meer feestgedruis!

Dank voor de leuke foto’s, Lou Beckers en Gerard Brusten (zie fotoalbum). Mooie herinneringen aan een bijzonder moment: we have met again!