Openingsfeest, vrijdag 17 september 2021

Vrijdag 17 september 2021: Neos Bree opent officieel het nieuwe werkjaar tijdens een feestelijke avond in ’t Raadmaekers in Dilsen-Stokkem. Een beetje op verplaatsing dus maar de mooie ruime feestzaal biedt alle comfort: we kunnen er ons jaarprogramma op een groot scherm projecteren en we zitten aan ronde tafels van 8 personen zodat gezellig babbelen onder vrienden heel leuk is.

En we hadden geluk met de mooie nazomerdag: het uitgebreide aperitief konden we nemen op het ruime terras van de zaak.

Na een uurtje ‘bubbelen’ werden we aan tafel genodigd en verwelkomd door voorzitter Louis Coonen die heel blij was met de talrijke opkomst van meer dan 80 enthousiaste leden en die de hoop uitsprak dat we deze keer wél al onze geprogrammeerde boeiende, leerrijke en feestelijke activiteiten zouden kunnen realiseren.
Na het voorgerecht presenteerde de voorzitter het jaarprogramma dat via het gekende Neos-drieluikje een paar dagen vooraf in alle brievenbussen werd afgeleverd. Maar de projectie met beeld en uitleg is een toemaatje zodat er op de avond zelf al wat plannen konden uitgewisseld worden. ‘Ga jij naar Holiday on ice?’ ‘De voordracht van Rob Heirbaut over ‘Europa na corona’ in CC De Zeepziederij in Bree op 14 oktober, wil ik niet missen!’.

Tijd voor wat ambiance: elke tafel kreeg de naam van een zanger of zangeres die op onze playlist van achtergrondmuziek voorkwam. Bedoeling was dat elke tafel de hit van zijn artiest zo snel mogelijk kon herkennen wanneer het nummer gespeeld werd met als opdracht ons te verrassen met een originele act.
De tafel van Eddy Wally kwam wel zeer origineel uit de hoek met hun ‘sacochendans’. Van een link gesproken. We hebben ervan genoten.

En nu het weer mag en kan, was de BBQ welkom: een rijkelijk gevuld buffet waarbij ieder zijn of haar gading vond. Ook het dessertbuffet was heel verleidelijk.

Allemaal blije en stralende gezichten die duidelijk maakten dat onze senioren snakken naar verbondenheid, naar gezellige contacten en babbels. Daar staat Neos Bree voor: mensen met elkaar verbinden om samen herinneringen te maken.

Onze openingsavond is alvast een herinnering die nog lang zal nazinderen. Gelukkig hebben we ook foto’s (zie onder) die ervan getuigen hoe feestelijk en ongedwongen de sfeer kan zijn als mensen niets liever willen dan ‘enthousiast samenzijn’. 


Dank je wel voor de leuke en vele foto’s, Lou Beckers. Je hebt Gerard Brusten (die er jammer genoeg niet bij kon zijn) waardig vervangen 😊. Zie fotoalbum op deze website.