Bedrijfsbezoek dierencrematorium EDEN in Bree, donderdag 7 oktober 2021

Donderdag 7 oktober 2021, een ideale zonnige herfstnamiddag voor een bedrijfsbezoek aan dierencrematorium Eden op het Industrieterrein, Kanaal Noord in Bree.

Misschien een beetje een aparte activiteit maar de belangstelling was er alleszins: 35 leden waren present.
Zaakvoerder Ivan en zijn echtgenote Kim verwelkomden ons in hun bedrijf waarop ze duidelijk trots zijn. En terecht, ze hebben veel geduld moeten hebben alvorens ze de bouw- en vooral de milieuvergunning (categorie 1) binnenhaalden. Maar hun droom ging in vervulling: hun verknochtheid en toewijding aan dieren was dé drijfveer om een warm, familiaal crematorium op te richten.
Uit de visie en missie die Ivan en Kim met veel bezieling en gedrevenheid toelichtten op het terras van de zaak, bleek duidelijk hun allesomvattende zorg om het verdriet te verzachten van mensen die afscheid moeten nemen van hun beste maatje. Om dat met veel respect en sereniteit te laten gebeuren, bieden zij een perfecte service aan: de ontvangstruimte, de rouwkamer, de grote tuin voor de asverstrooiing of een ruime keuze van urnen voor wie de herinnering aan zijn of haar geliefd huisdier wil meenemen. Er is hun niets te veel om het afscheid van een huisdier te helpen verwerken en de pijn te verlichten.

De deelnemers waren het erover eens: deze jonge mensen werken niet alleen hard maar ook met veel passie en empathie voor hun klanten. We wensen ze alle geluk om hun bedrijf naar ieders tevredenheid verder te zetten.
Na het bezoek verzamelden we voor het gekende broodjesbuffet en ‘koffie en vlaai’ in Mussenburghof Bree. Alweer een leerrijke en tegelijk ook leuke namiddag die we met een babbel en een lach konden afsluiten.
Dank voor de mooie foto’s, Gerard Brusten. Zie: fotoalbum op deze website.