Winterwandeling, donderdag 20 januari 2022, namiddag

Veel Neos-clubs organiseren wandelingen, zeker in tijden waarin andere activiteiten vaak moeten geannuleerd of uitgesteld worden. Ook onze club spoort onze leden aan om te bewegen wat nog leuker wordt als de wandeling wordt afgesloten met een gezellig samenzijn.

Donderdag 20 januari 2022, 13.45 uur: afspraak voor onze winterwandeling aan restaurant met logies Orshof in het natuurgebied ‘Solterheide- Itterbeek vallei’.
Solterheide maakt deel uit van de ‘Duinengordel’ en vormt het noordelijk gebied van het 12.742 hectare grote Nationaal Park Hoge Kempen.

 

Ons motto van vandaag: onze leden de gelegenheid geven zich te verenigen en te laten bewegen in de buitenlucht omdat ‘rust roest’.

 

 

Normaal was deze winterwandeling gepland in het natuurgebied zelf maar wegens de slechte toestand van de modderige en glibberige wandelpaden vond de wandeling om veiligheidsredenen plaats via de verharde wegen van ‘Klein Zwitserland’ en omgeving in Neerglabbeek.

Hoewel de weersvoorspelling niet zo best was, waren de weergoden ons goedgezind. Zelfs het zonnetje kwam even achter de wolken piepen bij een temperatuur van 3 graden maar met een snerpend NO-windje.

 

 

Na de verwelkoming en een korte veiligheidsbriefing vertrok de groep onder begeleiding van wegkapiteins Ernest, Chris en Lou door het mooie landschap naar ‘Klein Zwitserland’. Een eerste halte was de Itterbeek. Deze beek, 30 kilometer lang met een verval van 45 meter, ontspringt op het Kempisch plateau en wordt hier in de omgeving gevoed door het kwelwater van de Baatsbeek en de Wijshagerbeek en is een bijriviertje van de Maas.

 

 

Tot groot jolijt van de groep hadden Lisette en Louis in de helft van het parcours voor een verrassing gezorgd: een outdoor (nieuwjaars)receptie. En of dat in goede aarde viel. De borrelglaasjes werden meermaals gevuld en de knabbeltjes gesmaakt. 

Na deze deugddoende pauze vervolgden wij onze 5,5 kilometer wandeling naar het Orshof waar we te gast waren voor een broodjesbuffet met taart en koffie. De wandelaars kregen gezelschap van een aantal leden die alleen hadden gekozen voor de ‘koffietafel’. Dat vonden we erg sympathiek!

Voorzitter Louis wenste alle aanwezigen nog een gelukkig, gezond en voorspoedig 2022 en bedankte ons allemaal voor de geweldige namiddag die wij in clubverband hadden beleefd. Veel animo aan de ‘tafels van zes’ maakte duidelijk dat het weer eens tijd was om bij te praten bij een stevige pint in de gezellige brasserie.

Conclusie: meer dan ooit genieten onze leden van een eenvoudige activiteit als deze: een sportieve inspanning en een leuke babbel. Daar doen we het voor.

Foto's: zie fotoalbum op deze website