Paaslunch, vrijdag 1 april 2022, feestzaal Jacky Jaeken

1 april eens geen aprilvis dit jaar maar Neos organiseerde een paaslunch bij traiteur Jacky Jaeken in Dilsen-Stokkem.

Het weer was “winters” maar dat kon het enthousiasme van onze leden niet temperen.

85 trouwe leden schreven in voor deze activiteit. Jammer genoeg moesten 6 leden door Corona afhaken, dus om 12.00 verschenen toch nog 79 leden stipt op de afspraak.

Na een glaasje lekkere bubbels of een fruitsapje en vooral gezellige babbels onder elkaar schoof iedereen aan de prachtig gedekte tafels aan.

Onze voorzitter Louis opende met een passend woordje en een “paasmijmering”. Er werd stil gestaan bij leden die ons dit jaar jammer genoeg ontvallen zijn. In gedachten waren ze toch nog bij ons.
Ook was er aandacht voor een voorstelling van onze nieuwe leden, welkom in onze Breese Neosfamilie.

Iedereen had stilaan toch wel honger gekregen en we mochten aanschuiven voor een koud buffet als voorgerecht. Er was voor ieder wat wils. We zagen enkel tevreden smullende leden die genoten van al dat lekkers.

Na het voorgerecht presenteerden Annie en Louis onze meerdaagse uitstap van 6 tot 10 september ’22 naar de Elzas in een flitsende powerpoint, van alle nodige uitleg voorzien. Door omstandigheden waren meerdaagse reizen niet meer aan de orde de laatste 2 jaar, dus we zijn zeer enthousiast om deze tot de puntjes verzorgde reis te kunnen aanbieden, in samenwerking met busbedrijf De Wilg. Een tip van de sluier? Denk aan prachtige plaatsen als Metz, Colmar, Straatsburg, Riquewihr, en vergeet zeker de lekkere plaatselijke wijnen niet…. we zijn ervan overtuigd dat de interesse bij onze leden zeker gewekt is.

Na een soepje schoven we aan voor een warm buffet. Een aparte kok met showcooking bakte een vers biefstukje à la minute en maakte zo het hele plaatje compleet. Er was volop keus tussen vis, vlees, groenten, kroketjes…. Zelfs de allergrootste eters waren meer dan voldaan.

Een korte pauze was dan ook welkom na zulk uitgebreid buffet.

Daarom organiseerden we een kleine loterij. Ons Neoslid Pierre schilderde prachtig ingekleurde schilderijtjes die we verloot hebben onder de aanwezigen. De kleinkinderen zullen dit mooie extraatje van de paashaas erg appreciëren. Dankjewel Pierre!

Maar de snoepers onder ons hadden het zeer uitgebreide dessertbuffet ondertussen ook al opgemerkt. Ieder klein gaatje werd dan ook opgevuld met superlekkere dessertjes.

Iedereen was voldaan, het was een prachtige namiddag. We bedanken Jacky en zijn team nog eens uitdrukkelijk voor de fantastisch goede service. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Verslag, Lisette Donders

Foto's: zie fotoalbum op deze website