The Magic of Motown, vrijdag 3 juni, Kursaal Oostende

Vrijdag 3 juni 2022: ons groepje deelnemers aan The Magic of Motown in het kursaal van Oostende was niet zo groot dan we gewoon zijn bij nationale muziekevenementen en shows als deze.

Wellicht heeft de verre verplaatsing van Bree naar Oostende ermee te maken. Want inderdaad, naar ’t zeetje rijden vanuit Noordoost Limburg is altijd wel een avontuur, zeker op een vrijdag voorafgaand aan een lang pinksterweekend.

Ook busmaatschappij Lauwers kampt met personeelstekort want voor onze rit moesten zij een beroep doen op een 80-jarige (uiteraard gepensioneerde) buschauffeur. Maar hij kon het nog en bleef ook tijdens het fileleed rustig en hoffelijk. Proficiat, chauffeur.

De eerste stop was in Aalter waar we lekker gegeten hebben (kalkoengebraad, frietjes en een fris slaatje), maar veel tijd hadden we niet want we moesten snel door naar Oostende waar we gelukkig goed op tijd toekwamen. Onze 3 vrienden die aan de kust verbleven en van daaruit rechtstreeks naar het Kursaal waren gekomen, stonden ons al op te wachten.

De show kon beginnen tenminste na de verwelkoming door algemeen directeur Martin De Loose van Neos nationaal die - zoals we dat van hem gewoon zijn - ons hartelijk en enthousiast begroette en van de gelegenheid gebruik maakte om dat andere grootse feest aan te kondigen: de verjaardag 40+2 van Neos in de Lotto Arena op zondag 4 september 2022. Allen daarheen!

Vanuit onze prima fauteuils (golden seats) genoten we van het spektakel van zang, groovy dansacts, topmuzikanten en schitterende kostuums. Tijdens het eerste gedeelte hadden we toch wat last van het hoge decibelgehalte maar na de pauze werd dat blijkbaar wat bijgesteld. Ook de liedjes van het tweede deel vielen beter in de smaak omdat ze herkenbaarder waren. Alle grote namen van de Motown-generatie passeerden de revue, tenminste in de gedaante van artiesten die de hits en de stemmen imiteerden: Marvin Gaye, Diana Ross, Stevie Wonder, The Four Tops en nog vele anderen.

Na de wervelende show werden we door de Neos-organisatie foutloos naar onze autocar geleid en kon de terugtocht aanvangen. Van ’t zeetje hebben we niet zoveel gezien, hoewel een paar ondeugende 😊 koppels erin geslaagd waren toch een paar schelpjes te gaan rapen. Om te bewijzen dat ze aan zee geweest waren.

Een lange rit terug met een tussenstop aan het tankstation in Rotselaar om wat water en een calorierijk tussendoortje te kopen om wat kracht op te doen. Onze chauffeur zette de leden van Neos Genk en Hasselt op de afgesproken plaatsen weer af en de Breeënaars vatten het laatste traject aan.
In naam van onze deelnemers danken we graag onze gids en coördinator Lou Beckers voor de info die we van hem kregen, voor de stipte en vlotte begeleiding en voor de behulpzaamheid tijdens in- en uitstappen. Top.
Het was een goedgevulde lange dag maar we hebben, zoals we dat bij Neos kennen, alweer samen blije herinneringen gemaakt.  
Verslag: Josette Brusten; foto’s: Lou Beckers, zie fotoalbum