NEOS FEST, zondag 4 september 2022, Lotto Arena Antwerpen

Ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag was er in 2020 een groot NEOS Fest voorzien dat met veel pracht en praal gevierd zou worden. Maar helaas moest dit wegens corona uitgesteld worden naar een latere datum.

Op zondag 4 september 2022, twee jaar later, was het zover om dit evenement in de Lotto Arena in Antwerpen te laten doorgaan. 18 deelnemers van onze club hadden zich ingeschreven voor deze heuglijke dag.

Samen met NEOS Kinrooi en Herentals maakten wij de verplaatsing met de bus met als eerste bestemming het restaurant “San Marko Village” in Schelle. Dit restaurant is het verzamelpunt waar de vele bussen samenkomen voor de maaltijd. Omstreeks 11.30 uur waren wij samen met vele andere NEOS leden ter plaatse en stonden het aperitief en de hapjes reeds klaar. Daarna genoten wij van een lekker hoofdgerecht met drank en koffie. Spijtig dat er geen dessertje voorzien was. In het restaurant kregen wij ons programmaboekje en een lichtje om tijdens de voorstelling de sfeer te bevorderen. Na de maaltijd reden wij naar de Lotto Arena in Antwerpen en keken reikhalzend uit naar wat ons allemaal te wachten stond want NEOS Nationaal had ons beloofd er een onvergetelijk feest van te maken.

Na een diashow over de clubs werden wij om 15.00uur verwelkomd door gastvrouw Bieke Ilegems en gastheer Erik Goosens, die ons onmiddellijk in de juiste stemming brachten.

De spits werd afgebeten door Guga Baúl, zanger-artiest en stemmenimitator, die ons verraste met zijn imitaties met nummers van Clouseau, Bart Peeters, Will Tura en Christoph. Geweldig wat die man uit zijn hoed toverde. Een daverend applaus van het publiek was zijn deel.

Tijdens de pauze was er een kleine dansgroep waar enkele dansers het beste van zichzelf gaven en enkele senioren een dansje op de dansvloer waagden.

Daarna volgden het optreden van “De Grungblavers” een achttal zanger-acteurs die evergreens in ’t Antwerps zongen waar iedereen luidkeels meezong.

Natuurlijk werd ook gelachen toen Jan Van Loveren als “Jeanne de Antwerp Pride” plots opdook in de zaal en zich integreerde in de show. Gène Bervoets sloot hun show af met “My Way” waarvoor hij een staande ovatie kreeg. Oef tijd voor een korte pauze.

Deel drie werd verdergezet met een speech van directeur Martin De Loose die iedereen bedankte voor de aanwezigheid en alle bestuursleden van de 220 clubs feliciteerde voor hun inzet en enthousiasme. Ook werden de winnaars van de fotowedstrijd bekend gemaakt. Enkele verdienstelijke bestuursleden en jarigen werden in de bloementjes gezet en de show kon verdergaan met zanger, gitarist en pianist Raymond Van het Groenewoud. Met zijn bekende nummers Meisjes, Liefde voor muziek, Twee meisjes, cha cha cha, Maria Maria, ik hou van jou en je veux de l' amour” , stak hij de tent figuurlijk in brand.

Een zeer geslaagde dag waar wij met zijn allen van genoten hebben.

Verslag: Lou Beckers
Fotoreportage; zie fotoalbum op deze website