Herfstwandeling, donderdag 24 november 2022, Solterheide, afsluitend met gezellig samenzijn

Donderdag 24 november 2022: na dagen van regen was het zonnetje nog eens van de partij bij een temperatuur van 12 graden. Wat een prachtige herfstdag. Ideaal wandelweer.

De samenkomst voor de 5,3 kilometer herfstwandeling was de parking van ’t Orshof aan het natuurgebied “Solterheide - de Itterbeek vallei”. Solterheide maakt deel uit van de “Duinengordel” en vormt het noordelijk gebied van het 12.742 hectare grote Nationaal Park Hoge Kempen.

Ons motto van vandaag: onze leden de gelegenheid geven zich te verenigen en te laten bewegen in de buitenlucht omdat ‘rust ... roest’.

26 Leden hadden zich ingeschreven voor deze wandeling.

Na de verwelkoming en een korte veiligheidsbriefing vertrok de groep onder begeleiding van wegkapitein Lou en begeleider Tony Verheyen voor het eerste gedeelte van de wandeling door het mooie vlakke landschap van bossen en velden. Door de vele regen waren de paden wat modderig maar behoorlijk goed begaanbaar. Enkel het bospad waar een aannemer met zwaar materiaal sierstruiken aan het rooien was, was herschapen tot één grote modderpoel waar wij ons met veel moeite doorheen ploeterden. Gelukkig waren er enkele deelnemers die hun laarzen hadden aangetrokken. Zij waren zeer behulpzaam om iedereen te helpen bij de moeilijke passage.  Bedankt voor jullie hulp Willy, Chris en Marcel.

Een welverdiende pauze was dan ook welkom.

Louis, Willy, Erny, Paula en Jos hadden een mooi plekje langs het parcours gevonden om de wandelaars te trakteren op een drankje en boterhammen met ‘kipkap’. En of dat gesmaakt heeft! 

Daarna werd de wandeling zonder problemen verdergezet langs de Itterbeekvallei naar de parking van ’t Orshof. Hier maakten wij nog een groepsfoto waarna de meer dan 2 uur durende wandeling werd beëindigd.

Vandaar reden wij naar het Mussenburghof waar 54 wandelaars en niet wandelaars samen verbroederden bij een lekkere kom erwtensoep, een worstenbroodje en een stuk vlaai met een kop koffie.

 

Voorzitter Louis bedankte wandelaars en niet-wandelaars voor de aanwezigheid en in het bijzonder de leden die bijgedragen hadden tot het welslagen van deze geweldige namiddag.

 

Na de heerlijke maaltijd was er nog een gezellig samenzijn om wat bij te praten. Dit duurde nog tot 19.00 uur zodat iedereen tevreden en voldaan naar huis toe keerde.

 

Weer een geslaagde activiteit waar wij met zijn allen van hebben genoten.

 

 

Tot bij een volgende gelegenheid.

Sportieve groeten.

Lou Beckers

Foto's: zie fotoalbum op deze website