Cavalluna, zaterdag 25 maart 2023, Sportpaleis Antwerpen

Zaterdag 25 maart 2023: 20 Neos-leden van onze club werden opgehaald met de bus en onderweg stapten delegaties van Kinrooi, Peer en Leopoldsburg op. Middagmaal samen in restaurant ‘Den draver’, een toepasselijke naam als je naar een paardenshow gaat.

Paarden leven van oudsher samen met de mens.

Deze edele dieren spreken tot onze verbeelding, ze zijn verbonden met de mens.

Vandaag mochten we daar volop van genieten in de mooie show ‘Secret of Eternity’ van Cavalluna.

Manon Claeys is een trotse ambassadrice van Cavalluna en ze is daar terecht fier op.

We volgen het spannende verhaal van Mamey, de mooie dochter van een mysterieuze inheemse stam. Ze trekt erop uit in Centraal-Amerika met veel Mexicaanse muziek als achtergrond om de ‘steen der eeuwigheid’ terug te brengen naar het volk op zijn plaats van oorsprong, samen met Joaquim, een boerenzoon. Deze steen garandeert een lang en gelukkig leven.

Het werd een wervelende show met vele artiesten uit verschillende landen. Komische acts wisselden vlot af met ontroerende scènes en ingetogen paardendiscipline die deed denken aan de paardenfluisteraar. Ook de stunts op de paarden waren grandioos! Het publiek ging enthousiast uit zijn dak. Het werd een adembenemend spektakel met zo’n 60-tal paarden, ruiters en een internationaal dansgezelschap, die allen het beste van zichzelf lieten zien.

Wat opviel was de sterke band met ruiter en paard. Ze zagen er stuk voor stuk fantastisch uit en stonden allemaal in topconditie. Het draaide allemaal rond de band die een ruiter met zijn of haar paard creëert.

Het verhaal eindigde met een boodschap naar de mensen: geniet van de natuur en leef samen in harmonie met de dieren. Leef en eet gezond en probeer ook in vrede te leven met je medemens. Dan hebben we immers geen ‘steen van de eeuwigheid’ nodig.

Alweer een topproductie uit het aanbod van Neos nationaal.

Verslag: Lisette Donders

Foto's Gerard Brusten: zie fotoalbum op deze website