Geschiedenis van het bierbrouwen. Met demo en proeverij - Nicolas Masscho - GEANNULEERD

DEZE ACTIVITEIT WERD GEANNULEERD.
Lezingen

Praktische gegevens

De Meermin, Abdij van Roosenberglaan 6 Waasmunster
17-06-25
Ontvangst 14:45
Aanvang 15:00
Einduur 17:00
Voor iedereen
Aantal plaatsen resterend: 69
Prijs: 35,00 euro voor leden
Prijs: 45,00 euro voor niet leden
Op voorhand inschrijven verplicht

De Belgische Biercultuur is Unesco-werelderfgoed sinds 2016. Niet omdat wij het meeste bier zouden drinken, maar wel omdat wij de beste bieren maken, de meest uitgebalanceerde smaken en bierstijlen hebben, en omdat wij aan de oorsprong liggen van vier verschillende vergistingsmethodes.

Hobbybrouwer Nicolas Masscho uit Belsele wil onze biercultuur promoten, met respect voor zowel het product zelf als voor de brouwers die de bieren creëren.

Tijdens zijn presentatie "Beer Talks" leert hij ons alles over de oorsprong van bier en het brouwproces. Hij vertelt het verhaal van bijna 8 000 jaar bier. We krijgen een live demonstratie van hoe je thuis zelf bier brouwt en we leren proeven als een kenner.

Masscho legt ons de zes stappen van het brouwproces uit en schenkt ons telkens een bijpassend bier, vergezeld van een bordje gemengde hapjes (kaas).

Wie is hij?


Nicolas Masscho is een gepassioneerde bierliefhebber die in Belsele ook zijn eigen huisbrouwerijtje heeft. Daar maken ze vooral zogenaamde IPA-bieren, die meer hop bevatten dan andere. Die bieren zitten boordevol geur en smaak. Nicolas brouwt er ook het Neos-bier.

Praktisch

Dinsdag 17 juni 2025

DEZE VOORDRACHT GAAT NIET DOOR

 

Programma:

14:45 Polyvalente zaal A : deuren open
15:00 Start van de demonstratie en proeverij

Neos Waasmunster

Deel deze activiteit: