NEOS MAG 039 - trim1-2019 - page 25

25
NEOS
Culinair
Kook de aardappelen goed
gaar. Giet ze af en bewaar
het kookvocht.
Mix de aardappelen met
1 dl sojaroom en 1 dl kook-
vocht. Kruid met nootmus-
kaat, peper en zout.
Verwarm de oven voor op
180 °C.
Verdeel de asperges over
een ovenplaat, besprenkel
met olijfolie en kruid met
peper en zout. Rol ze heen
en weer, zodat ze overal
bedekt zijn met wat olie.
Verdeel 1 dl water over de
ovenplaat en bak de asper-
ges 20 minuten in de oven.
Mix de tuinkers met 1,5 dl
sojaroom. Verwarm en
kruid ze met peper en zout.
Roerbak de spinazie kort in
wat olijfolie en kruid met
tijm, peper en zout.
Schep op elk bord een
dun laagje mousseline met
daarboven wat spinazie.
Leg de asperges erop en
schenk de tuinkerssaus er-
bij.
Geroosterde witte asperges
Spinazie-basilicumterrine met worteltjes
Ingrediënten voor 4 personen
600 g geschilde bloe-
mige aardappelen
2,5 dl sojaroom
1 kg witte asperges,
geschild
150 g tuinkers
300 g spinazie
½ koffielepel tijm
nootmuskaat, peper
en zout
olijfolie
Kook de wortelreepjes goed gaar in gezouten water.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Mix de rauwe spinazie en het basilicum samen met
1 dl sojaroom.
Verwarm de rest van de sojaroom, voeg de agaragar
toe en kruid met peper en zout.
Breng de sojaroom al roerend aan de kook en laat
2minuten zachtjes doorkoken.
Neem de pan van het vuur en roer er de spinazie-
room door.
Proef en breng de room op smaak met peper en
zout.
Giet 1/3 van de room in een rechthoekig schaaltje
met een
inhoud van
ongeveer
7 dl.
Verdeel er
de helft van
de wortelreepjes
over.
Bedek de wortelreepjes met 1/3 van de room en ver-
deel de overige reepjes erover.
Dek de reepjes af met de rest van de spinazieroom en
strijk de bovenkant glad.
Laat de terrine een uur opstijven in de koelkast
Ingrediënten voor 6 sneetjes
50 g wortel, in lange fijne reepjes
100 g verse spinazie
25 g vers basilicum, blaadjes en
steeltjes
2,5 dl sojaroom
1 flinke koffielepel agaragar
peper en zout
1...,15,16,17,18,19,20,21,22,23,24 26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,...52
Powered by FlippingBook