_01NF8_Binder2.pdf - page 31

NEOS - 31
Kabeljauwmet aardappelkorst en gestoofde prei
Chinese spaghetti met tempé
Ingrediënten
250g volkoren spaghetti
200g tempé
200g champignons
4 wortels
100g sojascheuten
4 lente-uitjes
3el arachideolie
sojasaus
1tl gemberpoeder
1tl kerriepoeder
1tl paprikapoeder
0.5tl kurkuma
peterselie
- Schil de aardappelen. Snijd ongeveer
¼ van de aardappelen in kleine blokjes.
Kook de rest van de aardappelen gaar.
- Snipper de sjalot en de peterselie Ɯjn.
Meng samenmet de aardappelblokjes,
het broodkruimen het ei. Breng op
smaakmet peper.
- Besprenkel een bakblikmet wat olijf-
olie en leg de stukken kabeljauw erop.
Beleg de vis met het aardappelmengsel
en schuif in de oven. Bak gedurende
20minuten in een voorverwarmde
oven op 200°C.
- Reinig de prei en snijd in stronken van
ongeveer 7cm lengte. Stoof de prei gaar
in olijfolie en breng op smaakmet
peper en nootmuskaat.
- Serveer de vis op een bedje van prei
samenmet de gekookte aardappelen.
- Snijd de wortelen in Ɯjne reepjes, de
champignons in schijfjes en de lente-ui-
tjes in Ɯjne schuine plakjes.
- Kook de spaghetti en laat uitlekken.
- Snijd de tempé in blokjes en roerbak in
arachideolie.
- Voeg de groenten toe en laat al roerend
beetgaar bakken.
- Voeg de sojascheuten en kruiden toe
en laat nog 5minuten bakken.
- Meng er voorzichtig de spaghetti on-
der.
- Breng op smaak en bestrooi met Ɯjn-
gesnipperde peterselie.
Ingrediënten
voor 4 personen
800g vastkokende
aardappelen
(bv. Charlotte)
4 stuks kabeljauw
van max. 130g
4 stengels prei
1 sjalot
1 ei
1 handvol peterselie
4el volkoren broodkruim
2el olijfolie
peper
nootmuskaat
1...,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30 32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,...60
Powered by FlippingBook