35
Bereiding
Snijd in de lengte dikke plakken van de aubergine. Bestrijk ze met
olijfolie en een snufje zeezout. Leg nu de aubergineplakken in een hete
grillpan. Grillen maar!
Snijd de tomaten in
schijfjes. Besprenkel ze
met olijfolie en gril ze in
een hete grillpan. Als het
grillpatroon te zien is,
zijn ze klaar.
Snij de zalmfilets in twee
stukken en bak ze kro-
kant in de pan.
Hak de dille fijn en meng
alle ingrediënten tot een
fris yoghurtsausje.
Beleg je auberginebrood-
je met yoghurtsaus, een
schijfje gegrilde tomaat,
stukjes gebakken zalm
en spinazie.
Auberginesandwich met gebakken zalm en een yoghurtsausje
Granny’s koeken
Ingrediënten (2 personen)
Auberginebroodje
✔
2 aubergines
✔
Olijfolie
✔
Snufje zeezout
Vulling
✔
1 à 2 tomaten
✔
2 zalmfilets (400 g)
✔
1 handje spinazie
Yoghurtsaus
✔
4 grote eetlepels yoghurt
(ongezoet)
✔
1 eetlepel mosterd
✔
1 eetlepel olijfolie
✔
½ bosje dille
✔
1 eetlepel vers citroensap
✔
Peper
✔
Snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C.
Meng de ingrediënten en kneed ze tot een deeg. Als
het deeg te zacht is, leg het dan even in de koelkast.
Maak koeken van het deeg. Leg ze op een met bakpa-
pier beklede bakplaat.
Zet ongeveer 15 minuten in de oven.
Laat de koeken goed afkoelen en bewaar ze in een
luchtdichte pot.
Ingrediënten (4 personen)
✔
100 g speltmeel
✔
60 g havermout
✔
100 g onbewerkte boter of kokosolie
✔
5 eetlepels zoetmiddel naar keuze
✔
Een snufje bakpoeder
✔
1 eetlepel speculaaskruiden
✔
1 ei
✔
70 g gehakte noten (optioneel)