Acr238852694799828-25324.tmp.pdf - page 27

27
NEOS
Culinair
Stortdemosselenineengrotebraadpan.Voeg
de sjalotjes, de bleekselderij en 300 gram crè-
me fraîche toe. Schenk de witte wijn erover
en strooi er naar smaak zout en peper op.
Zet de pan afgedekt 15 minuten op laag vuur.
Schud de mosselen halverwege de berei-
dingstijd om. De mosselen zijn klaar als ze al-
lemaal open zijn. Voeg de rest van de crème
fraîche toe en schud de schelpen nog eens
om. Serveer met friet.
Verhit de olijfolie in een grote
koekenpan of wok. Roerbak de
gamba’s, inktvisringen, de toma-
tenparten, de knoflook en de
Provençaalse kruiden een paar
tellen in de wok. Voeg de mos-
selen, de tomatensaus en zout
en peper naar smaak toe. Laat
al roerend 2 minuten koken.
Schep het gerecht door, zorg dat
de gamba’s bovenop komen te lig-
gen en laat nog 8 minuten staan op
laag vuur. De mosselen zijn klaar als
ze helemaal open zijn. Strooi voor
het serveren de peterselie over
het gerecht. Geef er rijst bij.
Mosselen op de wijze van Léon
Mosselen met zeevruchten
Ingrediënten
(voor 4 personen)
3 kg verse mosselen
2 sjalotjes, gesnipperd
200 g bleekselderij, dungesneden
300g + 160 g crème fraîche
200 ml witte wijn
Zout en peper
Ingrediënten
(voor 2 personen)
4 el olijfolie
6 gamba’s, ongepeld
240 g inktvisringen
3 tomaten in partjes
4 tenen knoflook,
fijngehakt
2 tl Provençaalse kruiden
1,5 kg verse mosselen
150 g tomaten saus
Zout en peper
2 takjes peterselie,
grofgehakt
R
©
ichard
Boutin
© R
ich
ard
Bouti
n
1...,17,18,19,20,21,22,23,24,25,26 28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,...60
Powered by FlippingBook