Acr270442694799828-12954.tmp.pdf - page 23

Ingrediënten
(voor 4-5 personen)
1 blik kikkererwten van
400 gr, uitgelekt
25 g gesneden boerenkool
3 takjes verse peterselie,
alleen de blaadjes
1 teentje knoflook, in plakjes
2 el tahin
Sap van 1 citroen
4-5 el water
Zout en cayennepeper
Fijngesneden boerenkool
en fijngehakte peterselie
voor de afwerking
Versgemalen zwarte peper
23
NEOS
Culinair
Giet de geweekte kikkererwten
af en doe ze in een grote pan.
Voeg het water toe en roer het
zuiveringszout erdoor. Breng het
water langzaam aan de kook.
Schuim het oppervlak af met een
lepel. Leg het deksel schuin op
de pan en laat de kikkererwten
in 45-75 minuten op matig vuur
zo zacht worden dat je ze tussen
twee vingers kunt fijndrukken.
Giet de kikkererwten af en zet
het kookwater apart. Laat de kik-
kererwten 30 minuten afkoelen.
Doe ze in een keukenmachine
en voeg 2 eetlepels tahin, het
citroensap en wat zout en cay-
ennepeper toe. Meng alles 2-3
minuten.
Meng er geleidelijk zo veel kook-
water door dat er een zachte
massa ontstaat die opgeschept
kan worden. Proef en voeg zo
nodig nog wat tahin, zout en
cayennepeper toe.
Doe de hummus in een kom en
trek er met de achterkant van
een lepel een geultje in. Bespren-
kel hem dan met olijfolie en be-
strooi hem met paprikapoeder.
Geef er warm pitabrood bij.
Klassieke hummus
Hummus met knoÁookboerenkool en citroen
Ingrediënten
(voor 6-8 personen)
200 g gedroogde kikker-
erwten, een nacht in
koud water geweekt
2 l water
½ tl zuiveringszout
2-4 el tahin (pasta
van sesamzaad)
Sap van 1 citroen
Zout en cayennepeper
2 el olijfolie voor
de afwerking
Mild paprikapoeder
voor de afwerking
Doe de uitgelekte kikker-
erwten, de boerenkool, peter-
selie en knoflook in de kom
van een keukenmachine. Voeg
de tahin en het citroensap toe.
Meng alles en voeg dan 4 eet-
lepels water en wat zout en
cayennepeper toe. Meng alles
tot een gladde massa. Proef en
voeg zo nodig nog wat zout,
cayennepeper en water toe.
Schep de hummus in een kom
en trek er met de achterkant
van een lepel een geultje in.
Garneer hem met de boeren-
kool en peterselie en wat zwar-
te peper.
Geef er groentedippers, war-
me lavash (grote platbroden)
of warm pitabrood bij.
1...,13,14,15,16,17,18,19,20,21,22 24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,...60
Powered by FlippingBook