Acr270442694799828-12954.tmp.pdf - page 22

22
NEOS
Culinair
Allemaal aan de hummus
Twee hoofdingrediënten, kikkererwten en tahin, en een paar smaakmakers zoals knoflook, zout, cay-
ennepeper, olijfolie en citroensap. Meer heb je niet nodig om in een mum van tijd een heerlijke dipsaus
of gezond bijgerecht op tafel te zetten. De klassieke hummus is wereldvermaard maar de smakelijke
variaties zijn eindeloos.
Silke Nauwelaerts
Vele landen uit het Midden-Oosten claimen dat hummus
van hen is. Feit is dat de lekkernij, traditioneel gemaakt
van gedroogde kikkererwten en tahin, al eeuwenlang
gegeten wordt. Niet zo verwonderlijk. Hummus smaakt
niet alleen heerlijk maar zit ook boordevol goede voe-
dingsstoffen zoals eiwitten, vezels, ijzer en calcium. Wie
zelf aan de slag wil, heeft opties te over. Niet alleen op
het gebied van ingrediënten – denk maar aan noten, za-
den, pompoen, aubergine of spinazie – maar ook op het
gebied van serveren.
Meer dan een dip
Hummus is namelijk zoveel meer
dan een dip. Een nazomerse
barbecue? Serveer hummus als
bijgerecht. Je broodje besme-
ren met hummus? Dan kan je de
boter of roomkaas achterwege
laten. Al die vettige sauzen en
dressings even beu? Hummus is
een gezond alternatief.
Mengen en proeven
Alles kan én alles mag. Een goe-
de hummus is vooral een kwes-
tie van mengen en proeven om
zo de lekkerste smaakcombina-
ties te bekomen. Moeilijk is het
in ieder geval niet. Nadat je de
gedroogde kikkererwten een
nachtje liet weken in water, ben
je al snel aan het eten. Hieron-
der geven we je het recept voor
een klassieke hummus, het stan-
daardrecept zeg maar, en ook
een versie waarin kikkererwten
uit blik gebruikt worden. Sneller
maar niet minder lekker. Smake-
lijk!
1...,12,13,14,15,16,17,18,19,20,21 23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,...60
Powered by FlippingBook